Elke bestemming heeft zijn must see’s en must do’s, dus ook Malta. Met een bezoek aan de St. John’s Co-Kathedraal, een bezoek aan de Blue Lagoon op Comino en een dagje slenteren door de smalle straatjes van de hoofdstad Valletta, kan je vakantie niet teleurstellen. Dit zijn alvast acht toppers waarmee Malta uitnodigend uit de hoek komt. 

 

1. Slenter door de straatjes van Valletta

Geen enkele reis naar Malta zou compleet zijn zonder het UNESCO-werelderfgoed van Valletta te verkennen. Ondanks dat het de kleinste hoofdstad van Europa is, is er vanalles om te ontdekken: verschillende kerken, musea, een fort én een gezellige wirwar van kleine straatjes, hippe bars en restaurants. Bezoek ook zeker de Upper Barrakka tuinen voor een indrukwekkend uitzicht over de Grand Harbour.

2. Bezoek de St. John’s Co-kathedraal

Een van de meest spectaculaire kerken ter wereld is zeker de St. John’s Co-Kathedraal met zijn fantastische kunstschatten, rijkelijke versierde wandtapijten en  indrukwekkende schilderijen zoals ‘De Onthoofding van Johannes de Doper’ van Caravaggio. De barokke kerk is vijf eeuwen oud en is een must tijdens een bezoek aan Valletta.

Elke bestemming heeft zijn must see’s en must do’s, dus ook Malta.

3. Eet pastizzi zoals een local
In Malta hebben ze hun eigen populair fastfood: een hartig gebakje genaamd pastizzi. Deze snack wordt meestal gevuld met erwtenpuree of ricotta. In Valletta vind je op iedere straathoek wel een pastizzeria, maar een van de bekendste is Crystal Palace in Rabat. In dit kleine winkeltje betaal je maar liefst 30 cent voor een pastizzi.

Popeye Village
Popeye Village

4. De filmsterren achterna
Verschillende beroemde films en series zijn opgenomen op Malta. Herbeleef The Murder on the Orient Express in Valletta of Game of Thrones in Mdina. Of leef je helemaal uit in Popeye Village. Ook de Belgen laten Malta niet links liggen, de films van Mega Mindy en Piet Piraat, maar ook Torpedo zijn deels opgenomen in Malta. Je kan een georganiseerde tour doen langs de meest bekende filmlocaties met Malta Film Tours.

 


5. Zwemmen in de Blue Lagoon 

Wie op zoek is naar een paradijselijke, aquamarijnkleurige lagune hoeft helemaal niet naar de andere kant van de wereld te reizen. De Blue Lagoon ligt tussen het eiland Comino en het onbewoond zustereilandje Cominotto. En paradijselijk is het zeker, met helderblauw water zoals je nooit eerder hebt gezien. Vergeet zeker je duik- of snorkelmateriaal niet, want de onderwaterwereld is minstens even mooi als boven het water.

6. Verse vis eten in Marsaxlokk
Marsaxlokk (uitgesproken als marsa-schlock) is een vissersdorp waar luzzu’s, de typische kleurrijke bootjes, ronddobberen in de baai en je de beste verse visrestaurants vindt op de promenade. Je kan het best op zondag gaan, dan is er ook een grote openluchtmarkt waar de ochtendvangst verkocht wordt. Een kleurrijk en lekker schouwspel verzekerd!

7. De blauwe grot van Malta
Weg van de drukte kan je op Malta genieten van de prachtige natuur. Die is soms overweldigend mooi, zoals aan de zuidkust waar de Blue Grotto een must is. Met een vissersbootje verken je de grotten die hun naam niet gestolen hebben. Vijftig tinten blauw kleuren het water en op de wanden vind je kleurrijk koraal. Ga best in de ochtend wanneer het spel van zon en water een uniek lichtspel tovert.

8. Verken de stille stad Mdina
Mdina is de voormalige hoofdstad van Malta en wordt ook de “stille stad” genoemd. Het is niet moeilijk om te begrijpen waarom. Er wonen slechts 300 mensen en er rijden bijna geen auto’s. Kuier door de rustige straatjes, bezoek de kathedraal of spring binnen bij de leuke winkeltjes. Voor een speciale avond kan je dineren in The Mdina Restaurant. Hier zijn ze gespecialiseerd in mediterrane en lokale gerechten zoals Stuffat Tal-Qarnit, een traditionele stoofpot van octopus gekookt in rode wijn, rozijnen, appels en geroosterde walnoten. Heerlijk!

Mdina
Mdina House

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


De beste en goedkoopste hotels in Malta

Feriados heeft een passie voor vakantie. Onze drive is voor u de beste accommodaties en beste deals te vinden naar Malta.
Feriados organiseert voordelige en volledig verzorgde zonvakanties naar Malta.
Wij verkopen onze vakanties naar Malta rechtstreeks aan onze klanten, waardoor wij u de scherpste en beste prijzen kunnen garanderen.

Schrijf een commentaar