Als de dagen korter worden en de koude wind door de straten waait, dromen velen van een plek waar de winterzon hen verwarmt en de dagelijkse beslommeringen ver weg lijken.

Malta, een prachtig eiland in de Middellandse Zee, biedt een ideale bestemming voor diegenen die willen ontsnappen aan de winterse kilte en willen genieten van aangename temperaturen en een rijke geschiedenis.

Malta is een kleine archipel gelegen tussen Sicilië en Noord-Afrika. Het bestaat uit drie bewoonde eilanden: Malta, Gozo en Comino. Het eiland geniet van een mediterraan klimaat, wat betekent dat de winters mild zijn, met temperaturen die zelden onder de 15 graden Celsius duiken. Dit maakt het een ideale bestemming voor overwinteraars die op zoek zijn naar een aangename en zonnige omgeving zonder extreme hitte.

Het belangrijkste eiland, Malta, heeft veel te bieden aan bezoekers, ongeacht het seizoen. De rijke geschiedenis van het eiland is terug te zien in de oude steden, imposante forten en prachtige tempels die teruggaan tot ver voor de piramides van Egypte. Valletta, de hoofdstad van Malta, staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en verwelkomt bezoekers met zijn charmante smalle straatjes, kleurrijke balkons en indrukwekkende historische gebouwen.

Overwinteren in Malta betekent ook genieten van heerlijke mediterrane gerechten. De Maltese keuken is een smakelijke mix van Italiaanse, Arabische en Britse invloeden. Verse vis, hartige stoofschotels, lokale wijn en zoete pastizzis (bladerdeeghapjes gevuld met ricotta of erwtenpuree) zijn slechts enkele van de culinaire hoogstandjes die je kunt proeven.

Voor natuurliefhebbers biedt Malta ook adembenemende landschappen. Verken de grillige kustlijn met zijn kliffen en grotten, wandel door glooiende heuvels bezaaid met wilde bloemen, of ontdek de serene charme van het eiland Gozo, dat bekend staat om zijn rustige sfeer en rustgevende landschappen.

Malta - Marsaxlokk
Malta – Marsaxlokk

Als je van plan bent om te overwinteren op Malta, zijn er tal van accommodaties om uit te kiezen, van gezellige pensions tot luxueuze resorts. Het eiland heeft ook een bruisend sociaal leven, met tal van culturele evenementen, concerten, exposities en festivals om je bezig te houden.

Bovendien is Malta gemakkelijk te verkennen, dankzij de compacte omvang en goed ontwikkelde infrastructuur. Het openbaar vervoer is betrouwbaar en er zijn tal van autoverhuurbedrijven voor degenen die de vrijheid willen om het eiland in hun eigen tempo te ontdekken.

Al met al is Malta een perfecte bestemming voor overwinteraars die op zoek zijn naar een zonnige en gevarieerde ervaring. Of je nu wilt ontspannen op een idyllisch strand, de rijke geschiedenis wilt verkennen, of gewoon wilt genieten van de mediterrane levensstijl, Malta zal je hart verwarmen tijdens de koude wintermaanden.


De beste en goedkoopste hotels in Malta

Feriados heeft een passie voor vakantie. Onze drive is voor u de beste accommodaties en beste deals te vinden naar Malta.
Feriados organiseert voordelige en volledig verzorgde winterzonvakanties naar Malta.
Wij verkopen onze vakanties naar Malta rechtstreeks aan onze klanten, waardoor wij u de scherpste en beste prijzen kunnen garanderen.

Schrijf een commentaar