Niets leuker dan quality time doorbrengen met het hele gezin. En die quality time is natuurlijk extra leuk op vakantie. Wandelen in de natuur is daarbij een van de favoriete gezinsactiviteiten voor jong en oud. Daarom delen wij graag vijf wandelingen op de Maltese eilanden die ideaal zijn voor gezinnen met (jonge) kinderen, ook geschikt met kinderwagen.

1. Filfla van veraf
Duur: 1,5 uur
Lengte: 3,7 km

Dit pad begint vanaf de parkeerplaats in Mtaħleb, dichtbij Rabat, en gaat in zuidelijke richting naar Filfla. Het moeilijkste deel van dit pad zijn de eerste paar meter – er is een erg korte, maar steile helling. Daarna is het relatief vlak en is het pad gemakkelijk te herkennen, waardoor het een ontspannende wandeling is met een eindeloos uitzicht op de kust.

Filfla
Filfla

Kijk zeker uit voor Filfla. Dit is een klein eilandje nabij de Maltese kust dat tevens ook het meest zuidelijke punt van de Maltese archipel is. Het eiland deed tot 1971 dienst als oefenterrein voor de bommenwerpers van de Britse Royal Navy en Royal Air Force. Sinds 1980 is het eiland een vogelreservaat dat je enkel kan bezoeken voor educatieve of wetenschappelijke redenen met toestemming van de bevoegde minister. Interessant!

Vijf wandelingen op de Maltese eilanden die ideaal zijn voor gezinnen met (jonge) kinderen, ook geschikt met kinderwagen

2. Het land van de honing
Duur: 1,5 uur
Lengte: 2,5 kilometer

De Mġiebaħ Heritage Trail in Xemxija heeft een unieke verzameling historische elementen zoals bijenkasten (in het Maltees ook wel mġiebaħ genaamd, vandaar de naam van de wandeling), Romeinse baden, Romeinse wegen, prehistorische graven en grotten. Langs de route zijn kaarten te vinden met informatie over deze historische overblijfselen. Langs de wandelpaden staan er eeuwenoude olijfbomen die wat dankbare schaduw geven voor een picknick of drinkpauze.

Mġiebaħ Heritage Trail
Mġiebaħ Heritage Trail

Geef je kinderen de opdracht om op zoek te gaan naar de oudste johannesbroodboom van de Maltese eilanden, naar schatting meer dan duizend jaar oud!

 

 

 

3. De kat op de windvaan
Duur: 45 minuten
Lengte: 1,3 kilometer

Je weet dat je bij het beginpunt van de wandeling in Fomm ir-Riħ bent van zodra je een gigantische kattenfiguur op een windvaan ziet staan. Neem even de tijd om hier te ontspannen – de route hiernaartoe was al adembenemend met alle kronkels en bochten. Stap dus uit de auto en geniet van het prachtige uitzicht alvorens je begint aan de wandeling. Hierna stap je in noordelijke richting naar de rand van de klif. Het pad is er breed, maar kijk uit voor de auto’s die er af en toe passeren.
Tip: ga van het hoofdpad af en loop bergafwaarts om een beter uitzicht op het strand te krijgen. Geniet hier van een heerlijke picknick bij zonsondergang. Wil je liever naar het strand? Neem dan de auto richting Baħrija, van daar heb je toegang tot het strand met misschien wel het mooiste zicht van Malta

4. Het schipbreukpunt van Paulus
Duur: 1 uur
Lengte: 1,4 km

Rij door de mystieke baai van Mistra in Xemxija. Zodra je de Mistra-toren bereikt, parkeer je de auto en maak je je klaar voor een tocht naar boven. Het zijn meestal grindpaden, dus zorg ervoor dat je een goede schoenen draagt. In de verte zie je het standbeeld van Sint-Paulus op de Sint-Paulus eilanden. Deze plek wordt gezien als de locatie waar Apostel Paulus een schipbreuk heeft geleden in het jaar 60 na Christus.
Tip: links van de eilanden zijn er prachtige zoutpannen.

 

De Sint-Paulus eilanden in de verte
De Sint-Paulus eilanden in de verte
De baai van Mistra
De baai van Mistra

 

 

 

 

 

 

5. In de voetsporen van ‘Game of Thrones’
Duur: 1,15 uur
Lengte: 4 km

De meeste toeristen wandelen niet verder dan Ras il-Wardija. Toch is het de moeite waard om wat verder te gaan. Dit pad is relatief vlak en duidelijk zichtbaar. Het grootste deel loopt langs de rand van een klif, waardoor je een spectaculair uitzicht hebt op Dwejra. Fans van ‘Game of Thrones’ zullen deze plaats misschien niet direct herkennen, want het Azure Window is enkele jaren geleden ingestort. Toch zijn hier verschillende scènes van de wereldberoemde serie opgenomen.

Dwejra met in de verte het Azure Window voor het in 2017 instortte.
Dwejra met in de verte het Azure Window voor het in 2017 instortte.

Blijf je liever in de bewoonde wereld? Dan zijn er ook voldoende uitgestippelde wandelingen die de moeite waard zijn. Zo wandel je op de Sliema Promenade langs verschillende toffe winkels en restaurants of geniet je van een prachtige zonsondergang op de Fortina wandelroute.

Natuurlijk zijn er ook langere uitgestippelde wandelingen te vinden op de Maltese eilanden. Surf naar www.visitmalta.com/en/hikes-and-walks-malta-gozo voor verschillende wandelingen op de Maltese eilanden.


De beste en goedkoopste hotels in Malta

Feriados heeft een passie voor vakantie. Onze drive is voor u de beste accommodaties en beste deals te vinden naar Malta.
Feriados organiseert voordelige en volledig verzorgde zonvakanties naar Malta.
Wij verkopen onze vakanties naar Malta rechtstreeks aan onze klanten, waardoor wij u de scherpste en beste prijzen kunnen garanderen.

Schrijf een commentaar