Vakantie Malta

Al ooit de Maltese eilanden bezocht? Deze kleine, Engelstalige archipel in het hartje van de Middellandse Zee is de perfecte bestemming voor een strandvakantie of citytrip, op 2u40 vliegen vanuit België. Een vakantie naar Malta is meer dan het overwegen waard.

De kleuren van Malta, Gozo en Comino zijn adembenemend. Honinggele gebouwen contrasteren met de diepblauwe Middellandse Zee. Je flaneert er door de smalle kronkelende steegjes van steden en dorpen, die meer dan 300 dagen per jaar in het zonlicht baden.

Op de Maltese eilanden duik je in 7000 jaar geschiedenis. Megalieten en middeleeuwse kerkers maken van Malta een mythische bestemming.

Malta wordt terecht omschreven als een openlucht museum, met ruim 320 historische monumenten en drie werelderfgoedsites van UNESCO: de megalithische tempels, het hypogeum van Hal Saflieni en de stad Valletta.

De nabijgelegen eilanden Gozo en Comino zijn vlot bereikbaar met een korte boottrip vanuit Malta. Je vindt er nog meer zandstranden, kristalhelder water en spannende activiteiten. De Maltese eilanden hebben heel wat te bieden.

Citytrippers halen hun hartje op in Valletta, de kleinste hoofdstad van Europa, gezinnen beleven een avontuurlijke vakantie als nooit tevoren, muziekfans hebben een ruime keuze aan festivals.

Malta is onuitsprekelijk fascinerend, met zijn werelderfgoed, barokke schoonheden, statige paleizen en tegelijkertijd inspirerende moderniteit. Het kleinere, stillere Gozo is een smeltkroes van eeuwen cultuur, traditie en natuurlijke schoonheid.

Het contrast tussen de twee eilanden is voelbaar, maar ook de overeenkomsten, zoals zoals de majestueuze kerken zijn sprekend.

Gratis Harbour Cruise

Feriados, dat is "Méér Vakantie". Boek je nu je vakantie naar Malta via Feriados, dan ontvang je per persoon een ticket voor een Harbour Cruise in Valetta.

Bezienswaardigheden Malta

De hoofdstad Valletta

Met een boeiende geschiedenis en een verbazingwekkende architectuur, ontving Valetta internationale erkenningen zoals de Europese Culturele Hoofdstad van 2018 en een UNESCO-werelderfgoed sinds 1980. Als je door de grote toegangspoort van Valletta wandelt krijg je het gevoel een trip te maken door vele majestueuze, prachtige oude architecturale gebouwen en constructies zoals: St. John's Co-Cathedral, Grandmaster's Palace, Grand Harbour, Manoel Theatre, Regina Square (Republic Square)... De smalle steile steegjes, kenmerkende en kleurrijke ramen van huizen maken Valletta nog charmanter en romantischer.

Neem zeker ook de tijd om ’s avonds eens te genieten van de schoonheid van Valletta met haar bruisend nachtleven.

Popeye Village

Het zeilersdorp Popeye, gebouwd als filmdecor in 1979, is nog steeds een populaire toeristische attractie op Malta. "Popeye Village", ook bekend als "Sweethaven Village", is een van de meest populaire toeristische attracties rond Anchor Bay aan de Middellandse Zeekust. Popeye Village werd oorspronkelijk gebouwd als filmlocatie voor de film "Popeye" van Robert Altman, in coproductie met Paramount Pictures en Walt Disney Productions.

Je kan het dorp bezoeken, maar er zijn ook tentoonstellingen van Popeye's zeemansstrips, evenals meer dan 200 originele strips en cartoons uit de jaren 60, 70 en 80. Bij mooi weer kunnen bezoekers een rondvaart maken om Anchor Bay per boot te verkennen en het prachtige dorp Popeye vanaf de zee te bewonderen.

Gozo

Hou je van de schoonheid van de natuur en de blauwe zee dan is Gozo de perfecte bestemming voor jou. Gozo, één van de 3 grootste eilanden van Malta, heeft een brede kustlijn en een majestueuze Window Azure-boog die werd gevormd in een kalkstenen rots en zo een spectaculair landschap van de natuur creëert. Als je Gozo bezoekt ga dan zeker ook een kijkje nemen naar de oude en heilige tempels van Ggantija.

Een vroege zonsopgang op het eiland Gozo is een goed begin van je excursie. Je kan een boottocht maken om de rotsboog te bezoeken. Maar ook zwemmen of duiken in het heldere water van deze zee zijn zeker aan te raden.

Comino

Met 200 km kustlijn bezit Malta prachtige verborgen baaien en afgelegen stranden. Comino heeft slechts een oppervlakte van 3,5 vierkante kilometer, maar bezit het mooiste strand ‘Blue Lagoon. Blue Lagoon, de naam zegt zelf, heeft een prachtige witte zandstrook met sprankelend turkoois blauw water.

Mdina

Mdina is een vestingstad in het noorden, die in de middeleeuwen de oorspronkelijke hoofdstad van Malta was. De hele stad was ingesloten binnen de vestingmuur. De stad is precies een oud fort dat zijn oorspronkelijke structuur en vorm uit de oudheid heeft behouden. Van de smalle wegen omringd door gouden stenen muren tot de oude straatlantaarns langs de steegjes, hoeken, straatnaamborden...

In Mdina kan je slenteren door de pittoreske straatjes en de vele musea bezoeken. Maar destad staat ook bekend om zijn schattige cafés en eetgelegenheden, perfect om urenlang te relaxen.

Gemiddelde temperatuur Malta

Gemiddelde zeewatertemperatuur Malta

De beste en goedkoopste hotels in Malta

Feriados heeft een passie voor vakantie. Onze drive is voor u de beste accommodaties en beste deals te vinden naar Malta.
Feriados organiseert voordelige en volledig verzorgde zonvakanties naar Malta.
Wij verkopen onze vakanties naar Malta rechtstreeks aan onze klanten, waardoor wij u de scherpste en beste prijzen kunnen garanderen.

© 2024 Feriados | info@feriados.be | Ondernemingsnr: BE0875.757.867