7 tips voor een geweldig bezoek aan Marsaxlokk – Malta

Marsaxlokk is een charmant vissersdorpje in Malta, bekend om zijn kleurrijke vissersboten en levendige haven. Hier zijn 7 tips voor een geweldig bezoek aan Marsaxlokk.

  1. Vissersmarkt: Bezoek de Marsaxlokk-vismarkt, die plaatsvindt op zondagochtend. Hier kun je de lokale vissersboten bewonderen en verse vis en zeevruchten kopen. Het is een geweldige kans om de traditionele Maltese visserijcultuur te ervaren.
  2. Traditionele gerechten: Proef enkele heerlijke Maltese gerechten in een van de lokale restaurants of eetkraampjes. Probeer zeker de “lampuki” (dolfijnvis), een populair visgerecht dat vaak wordt geserveerd tijdens het seizoen.
  3. Geniet van de zeebries: Wandel langs de promenade en geniet van de verfrissende zeewind. De uitzichten op zee zijn prachtig en ontspannend.
  4. Boottochten: Overweeg een boottocht te maken om de schilderachtige kustlijn van Marsaxlokk en de omliggende baaien te verkennen. Sommige boottochten bieden zelfs mogelijkheden om te snorkelen of te zwemmen.Malta - Marsaxlokk
  5. Bezoek St. Peter’s Pool: Op korte afstand van Marsaxlokk ligt St. Peter’s Pool, een natuurlijk gevormd zwembad in de rotsen. Het kristalheldere water is perfect om te zwemmen en te zonnebaden.
  6. Marsaxlokk Bay: Geniet van een ontspannen wandeling langs de baai van Marsaxlokk en bewonder de pittoreske vissersboten, bekend als “Luzzu”, die felgekleurd zijn en voorzien van het traditionele oog van Osiris voor geluk en bescherming.
  7. Verken de geschiedenis: Bezoek het historische centrum van Marsaxlokk en ontdek enkele van de oude bezienswaardigheden, zoals de kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Pompeii en de Sint-Lucas toren

De beste en goedkoopste hotels in Malta

Feriados heeft een passie voor vakantie. Onze drive is voor u de beste accommodaties en beste deals te vinden naar Malta.
Feriados organiseert voordelige en volledig verzorgde zonvakanties naar Malta.
Wij verkopen onze vakanties naar Malta rechtstreeks aan onze klanten, waardoor wij u de scherpste en beste prijzen kunnen garanderen.

Schrijf een commentaar