Met meer dan 1.300 natuurlijke routes is Malta een waar klimparadijs. Dat is het bekende outdoorkledingmerk Superdry niet ontgaan. Dat roept de Maltese archipel uit tot ’s werelds beste reisbestemming voor rotsbeklimmers. Die proeven er trouwens van een hele reeks avontuurlijke sporten.

Dankzij de ruige kustlijn klauter je op Malta langs uitdagende rotswanden. Terwijl je boven de golvende Middellandse Zee bungelt. Ideaal voor wie nadien zin krijgt in een verfrissende duik. Want dankzij het zuiderse klimaat klim je hier het hele jaar door in je t-shirt. Ook landinwaarts wachten een pak fenomenale klim- en boulderroutes. Die leiden je door valleien, kliffen en grotten.

Zowel beginners als ervaren klimmers trekken de hoogte in. Malta en het kleinere eiland Gozo presenteren je meer dan 1.300 routes. Waarvan de niveaus van 3 tot maar liefst 8c+ reiken. Heel wat natuurlijke routes zijn uitgerust met veiligheidshaken. Speel je liever helemaal op zeker? Laat je dan begeleiden door de professionele gidsen van MC Adventure en Gozo Adventures.

Met meer dan 1.300 natuurlijke routes is Malta een waar klimparadijs.

Coasteering
Niet alleen klimmers leven zich uit langs de kustlijnen van Malta en Gozo. Ook coasteerders bedwingen er verschillende adembenemende paden. Deze jonge outdoorsport groeide uit tot een ware hype. Omdat Malta meer dan 300 dagen per jaar in het zonlicht baadt, vormt de eilandengroep het perfecte decor voor deze avontuurlijke sportactiviteit.

Wie een dagje gaat coasteeren, hiket langs de rotsachtige kust. Je baant je een weg over smalle paden en gaat een steile helling of afdaling niet uit de weg. Daarbij beland je af en toe in het zeewater. Zo spring je soms meters naar beneden, om daarna in een prachtige onderwatergrot te snorkelen.

Kajakken op open zee
Volgens Superdry is Malta niet alleen een heerlijke klimbestemming. Als surfhotspot rijft de eilandengroep de zilveren medaille binnen. Het heldere zeewater lokt ook een pak duikers en snorkelaars. Want onder water houden zich talloze kleurrijke vissen en andere lieftallige dieren schuil.

Liefhebbers van een fikse adrenalineboost razen dan weer over het wateroppervlak met een jetski of flyboard. Of wat dacht je van een kajaktocht op open zee? Met je peddels bedwing je de golven en zet je koers richting Gozo of Comino. Daar speur je naar verscholen inhammen, geheime baaien en mysterieuze grotten.

Jaagt de open zee je toch wat schrik aan? Vraag dan raad aan een ervaren gids. Of boek eerst een kajaktocht in de haven van de hoofdstad Valletta. Die ziet er extra bijzonder uit bij zonsondergang.

Ziplinen
De Maltese eilanden trakteren je op het ene onvergetelijke vergezicht na het andere. Wie de eindeloze verzichten op een avontuurlijke manier wil bewonderen, kan zich wagen aan een razendsnelle zipline! Daarmee vlieg je van de ene rotswand naar de andere. En hang je wel tientallen meters boven de zeespiegel. Tip: met een selfiestick maak je een duizelingwekkend zelfportret.

Avontuurlijke oase
Je merkt het: Malta heeft werkelijk alles in huis voor wie houdt van een avontuurlijke vakantie. Je probeert er de ene waanzinnige sport na de andere uit. En dat het hele jaar door. Want zelfs tijdens het late najaar zorgt de zon voor milde temperaturen.

Je bereikt de Maltese eilanden trouwens in een handomdraai. Want vanuit België vlieg je er in nog geen drie uren naartoe. Ook ter plaatse leg je geen eindeloze kilometers af. Malta heeft een relatief kleine oppervlakte. Waardoor je na een sportieve dag makkelijk stoom aflaat in een bruisende stad als Valletta. Daar struin je tijdens je rustdag tussen wereldberoemde monumenten en historische gebouwen.

Loopt er tijdens al dat klimmen en klauteren toch iets mis? De Maltese dokterspraktijken en ziekenhuizen werken professioneel en volgens alle hedendaagse Europese normen. Bovendien staat iedereen je er vriendelijk te woord in het Engels.


De beste en goedkoopste hotels in Malta

Feriados heeft een passie voor vakantie. Onze drive is voor u de beste accommodaties en beste deals te vinden naar Malta.
Feriados organiseert voordelige en volledig verzorgde zonvakanties naar Malta.
Wij verkopen onze vakanties naar Malta rechtstreeks aan onze klanten, waardoor wij u de scherpste en beste prijzen kunnen garanderen.

Schrijf een commentaar