Door zijn centrale ligging in de Middellandse Zee heeft Malta een eeuwenoude en veelzijdige geschiedenis met een mix van culturen. Dat zie je ook in de bouwstijl. Sinds enkele jaren is het een trend om historische gebouwen te renoveren naar boutique hotels met respect voor de authentieke historische kenmerken. Deze nieuwe hotspots vind je voornamelijk in de hoofdstad Valletta en in de Three Cities. Het is een combinatie van lokale geschiedenis, cultuur en luxe wat een unieke touch geeft aan je volgende vakantie. Hierbij enkele van de meest unieke boutique hotels.

Nieuwe trendy boutique hotels zetten Malta hoog op de kaart van de luxe reizen

Iniala Harbour House, Valletta
Vanop het St. Barbara Bastion kijkt het gloednieuwe Iniala Harbour House uit over de fenomenale haven van de Unesco-werelderfgoedstad Valletta. Het boetiekhotel neemt maar liefst vier oude Maltese herenhuizen in beslag en herbergt 23 uitzonderlijke kamers. Exotische prints en materialen mengen zich met designstukken en creëren een uitzonderlijke sfeer. Boven schuif je aan voor een heerlijk diner in het rooftoprestaurant. Beneden, in de oude kluizen, kom je tot rust in het verwarmde zwembad en de loungebar. De lokale bevolking omschrijft het als het eerste 6 sterren hotel van de Maltese archipel.

Rosselli, Valletta
Alleen al de indrukwekkende gevel van het vijfsterrenhotel Rosselli spreekt tot de verbeelding. Dit 17e-eeuwse gebouw bevat een reeks knappe, Barokke elementen die baden in een rijkelijke portie hedendaags design. Beneden doen fijnproevers zich tegoed aan de eerlijke gerechten van Under Grain. Het respect voor de pure ingrediënten werd in 2020 beloond met een prestigieuze Michelinster.

Rosselli
Rosselli

The Saint John, Valletta
Luxe, technologie en stijl, dat is waar boetiekhotel The Saint John voor staat. Wie hier binnenwandelt, waant zich meteen in een exclusieve mannenclub. Industriële meubels en accessoires vermengen zich feilloos met het rauwe karakter van deze voormalige handelaarswoning. De pracht en praal in de barokke inkomhal verwijzen dan weer subtiel naar de historische Sint-Johns’co kathedraal in de binnenstad.

Domus Zamittello, Valletta
In de omwalde hoofdstad Valletta trakteert Domus Zamittello je op 21 grote, klassieke kamers en suites. Het weelderige interieur en de imposante barokke trap in de inkom passen perfect bij de stijl van het pand. Het oorspronkelijke Casa Pensa dateert uit 1633. Dit palazzo was lang de thuishaven van de Italiaanse divisie van de ridderorde van Sint John. Vandaag ligt het in het hart van de stad, vlakbij het parlement en het Royal Opera House.

Cugo Gran Macina Grand Harbour, Senglea 
Wie het hemelsblauwe water van de ‘Grand Harbour’ oversteekt, komt aan in de ‘ThreeCities’. In de 21 suites van het Cugo Gran Macina slaap je onder een hoog, gewelfd plafond en zwem je op het dak terwijl Valletta en de jachthavens voor je opdoemen. Het pand uit 1554 deed ooit dienst als verdedigingsbastion en is een echte landmark. Nu staan luxe, kwaliteit en service er centraal. Ideaal voor wie zich even heerlijk wil laten verwennen.


De beste en goedkoopste hotels in Malta

Feriados heeft een passie voor vakantie. Onze drive is voor u de beste accommodaties en beste deals te vinden naar Malta.
Feriados organiseert voordelige en volledig verzorgde zonvakanties naar Malta.
Wij verkopen onze vakanties naar Malta rechtstreeks aan onze klanten, waardoor wij u de scherpste en beste prijzen kunnen garanderen.

Schrijf een commentaar