Mdina, ook wel bekend als de “Stille Stad”, is een betoverende en historische locatie gelegen op het prachtige eiland Malta in de Middellandse Zee.

Met zijn rijke geschiedenis, adembenemende architectuur en charmante sfeer is Mdina een absoluut juweeltje dat elke bezoeker weet te betoveren.

De oorsprong van Mdina gaat terug tot meer dan 4000 jaar geleden, waar het ooit diende als een versterkte nederzetting voor verschillende beschavingen, waaronder de Feniciërs, Romeinen, Arabieren en ridders van de Orde van Malta. Het werd uiteindelijk de hoofdstad van Malta tijdens de middeleeuwen en bleef dat tot de ridders verhuisden naar het nabijgelegen Valletta in de 16e eeuw.

Malta Mdina

Wanneer je Mdina nadert, word je meteen betoverd door de majestueuze stadsmuren die de oude stad omringen. Terwijl je door de poorten loopt, lijkt het alsof je een stap terug in de tijd zet. De geplaveide straten, smalle steegjes en middeleeuwse architectuur ademen een unieke en tijdloze atmosfeer uit. Geen auto’s zijn toegestaan ​​in de stad, waardoor je in alle rust en stilte kunt rondwandelen en de geschiedenis om je heen kunt absorberen.

Een van de meest opvallende bezienswaardigheden in Mdina is de indrukwekkende Sint-Pauluskathedraal. Deze prachtige kathedraal dateert oorspronkelijk uit de 12e eeuw en is rijk aan barokke elementen en weelderige interieurs. Het staat ook bekend om zijn indrukwekkende gewelfde plafonds en een schat aan religieuze kunstwerken.

Naast de kathedraal biedt Mdina ook een scala aan musea, galerieën en historische paleizen die je kunt verkennen. De stad heeft een levendige kunstscène en je zult zeker veel lokale ambachtslieden en kunstenaars vinden die hun creaties tonen in de talloze boetieks en galerieën.

Malta Mdina

Een wandeling langs de stadsmuren biedt een adembenemend uitzicht op het omliggende landschap, van het glooiende Maltese platteland tot de glinsterende Middellandse Zee. Vooral bij zonsondergang krijgt Mdina een magische gloed, waardoor het een perfecte plek is voor romantische wandelingen en het maken van onvergetelijke herinneringen.

Mdina is niet alleen een plek om in het verleden te dwalen, maar ook om te genieten van de culinaire geneugten van Malta. De stad biedt een scala aan gezellige restaurants en cafés waar je kunt genieten van traditionele Maltese gerechten en heerlijke lokale wijnen.

Kortom, een bezoek aan Mdina is een reis terug in de tijd naar een wereld van ridders, paleizen en mysterie. Het is een plek waar geschiedenis en hedendaagse charme samenkomen om een ​​onvergetelijke ervaring te creëren. Als je Malta bezoekt, mag een dag in de prachtige “Stille Stad” Mdina zeker niet ontbreken op je reisroute.


De beste en goedkoopste hotels in Malta

Feriados heeft een passie voor vakantie. Onze drive is voor u de beste accommodaties en beste deals te vinden naar Malta.
Feriados organiseert voordelige en volledig verzorgde zonvakanties naar Malta.
Wij verkopen onze vakanties naar Malta rechtstreeks aan onze klanten, waardoor wij u de scherpste en beste prijzen kunnen garanderen.

Schrijf een commentaar