De Eifel

In de Eifel wacht u een sprookjeslandschap met weelderige groene valleien en bossen, uitgestrekte velden en een uniek natuurgebied. Actieve vakantiegangers zijn hier op de juiste plek - de omgeving kan te voet of met de fiets worden verkend. De regio ligt in Rijnland-Palts en Noordrijn-Westfalen en strekt zich uit over de grenzen tot België en Luxemburg. Ontdek de afwisselende natuur van de Eifel met Feriados!

Natuur in de Eifel

De Eifel is een laaggebergte dat behoort tot de Rhenish Slate Mountains. Uiteraard zijn er in de Eifel veel verschillende geografische onderverdelingen.

De Vulkaneifel kenmerkt zich bijvoorbeeld door maren, kleine en grote vulkanen. Zowel in het natuurpark als in het Geopark Vulkaneifel kunt u het fascinerende geologische verleden van de regio van dichtbij beleven.

Het Nationaalpark Eifel fascineert met dichte bossen, brede plateaus en talrijke beekjes. Talloze, onder andere bedreigde diersoorten zijn hier thuis, zoals de wilde kat en de zwarte ooievaar.

De Hohe Venn is een uniek hoogveengebied en beroemd om het wilde en romantische landschap. U kunt de Venn verkennen via houten voetpaden en heidepaden op aangewezen paden.

Wandelen in de Eifel

Met zijn afwisselende landschap is de Eifel een ideale vakantieregio voor actieve vakantiegangers, er wachten talloze wandelroutes op u, maar ook wandelliefhebbers en fietsers zijn hier aan het juiste adres.

Een heel bijzonder wandelpad is het bijna 100 km lange wandelpad langs het Romeinse kanaal. Het leidt van Nettersheim naar Keulen en volgt de eerdere waterstroom. Onderweg wordt er voortdurend informatie over het rioolsysteem naar u gelekt.

De AhrSteig wordt aanbevolen voor gevorderde wandelaars. Het leidt van Blankenheim, de bron van de Ahr, naar Sinzig, waar het uiteindelijk de Rijn in stroomt. Langs de route inspireren zowel de natuur als tal van culturele schatten. Hier kunt u genieten van fantastische panoramische uitzichten - tot aan de Ardennen en de hoogten van het Siebengebirge.

In 2015 werd het Pyrmonter Felsensteig-droompad erkend als het mooiste wandelpad van Duitsland. Naast een indrukwekkend, afwisselend landschap wachten u hoogtepunten zoals het historische Pyrmont-kasteel, de Pyrmonter-molen en de kliffen van de Teufelskammer.

In de Eifel wachten nog een groot aantal andere interessante en uitdagende wandelpaden van alle moeilijkheidsgraden.

Steden in de Eifel

De Eifel heeft niet alleen veel te bieden qua landschap. Kleine steden vol traditie, historische monumenten en leuke activiteiten wachten op uw bezoek.

De Karolingische stad Prüm ligt dicht bij de grens met België en is een erkend luchtkuuroord. Het herkenningspunt van de stad is de Sint-Salvatorbasiliek, die een belangrijke bijdrage levert aan het stadsbeeld. Actieve vakantiegangers profiteren van de talrijke wandelpaden in de omgeving.

Blankenheim heeft een historisch stadscentrum met interessante bezienswaardigheden. Een daarvan is bijvoorbeeld het vakwerkhuis, in de kelder waarvan de bron van de Ahr is vastgelegd. In de omgeving is het Blankenheim Eifel Museum, dat ongeveer 100 jaar geleden de natuurlijke omgeving en het leven van mensen in de Eifel weergeeft.

De Nürburgring ligt op ongeveer 30 kilometer afstand, een must voor raceliefhebbers. Naast de 24-uursrace en VLN-langeafstandsraces worden hier ook fiets- en hardloopevenementen gehouden. Als u wilt, kunt u zelfs zelf autorijden: naast de toeristische uitstapjes, waar u met uw eigen auto of motor kunt rijden, zijn er speciale rijopleidingen zoals drift en sportchauffeurstraining. Als je als passagier door de groene hel wilt racen, kun je als co-piloot met een professionele chauffeur in een racetaxi rijden.

Het erkende luchtkuuroord Gerolstein heeft verschillende interessante bezienswaardigheden, vooral in de omgeving. U kunt bijvoorbeeld de droge vulkanische krater Papenkaule of de Buchenloch-grot bezoeken, die volgens archeologische vondsten al de thuisbasis was van de Neanderthalers. In de stad zelf zijn kasteel Gerolstein en kasteel Lissingen de moeite waard.

Monschau, ook wel bekend als de parel van de Eifel, betovert met zijn historische oude stad, waar een echte vakwerkidylle heerst. Talrijke musea nodigen u uit om bijvoorbeeld het Eifeler Photographica & Filmmuseum, het Brouwerijmuseum en de ambachtelijke markt van Monschau te ontdekken.

© 2024 Feriados | info@feriados.be | Ondernemingsnr: BE0875.757.867