De Elzas

De Elzas is een regio in het noordoosten van Frankrijk, in het hart van Europa, grenzend aan Duitsland en Zwitserland en verdeeld in twee departementen.

De Elzas is de kleinste van de Franse regio's, maar is heel divers. Het is een regio die u zal verleiden dankzij zijn identiteit en zijn bijzondere cultuur. Het is onmogelijk om je te vervelen tijdens een verblijf in de Elzas, aangezien de toeristische attracties talrijk en divers zijn en je vakantie in de regio onvergetelijk zal zijn.

Pittoreske dorpjes

De pittoreske dorpjes, gelegen in een historische centrum of rustig verscholen in de wijngaarden en bossen van de Elzas hebben hun charme hebben behouden. Ze zullen liefhebbers van geschiedenis bekoren.

De steden en dorpen in bloei, die elk jaar de grote prijzen voor nationale bloei, de Bas Rhin, winnen, zijn ook geclassificeerd als een "Fleuri-departement" met enkele dorpen aan de leiding die 4 sterren hebben gekregen: (Bischheim, Diebolsheim, Drusenheim, Hohwiller, Itterswiller, Marckolsheim).

Kastelen

Wist u dat het in de Elzas is dat de grootste concentratie van versterkte kastelen in Europa te vinden is, waarvan de meeste open zijn voor bezoekers. Het kasteel van Haut Koenigsbourg is bovendien het meest bezocht in Frankrijk.

Vele musea, waaronder het essentiële "Ecomuseum van de Elzas", of zelfs zijn prachtige landschappen, zijn blijvende tradities met een indrukwekkende cultuur en alles wat daarbij hoort zoals een beroemde en heerlijke gastronomie.

Erfgoed

Het religieuze erfgoed van de Elzas is ook erg rijk. Het bekendste monument is het klooster van Mont St Odile, geclassificeerd als Grand Site de France, dat zijn omgeving domineert op meer dan 700 meter hoogte. Aan zijn voet rijst de heidense muur tien kilometer lang op en het blijft een prehistorische curiositeit waarvan zelfs de oorsprong mysterieus blijft. Een andere heilige plaats, die van Donon. Deze biedt zowel een uniek uitzicht op de omgeving als de ruïnes van Gallo-Romeinse tempels die meer dan 5000 jaar oud zijn.

Natuurreservaten

Vijf natuurreservaten zorgen voor het behoud van vlaktes, bossen, moerassen, meren en valleien. In de totaal kunnen 17.000 km gemarkeerde paden worden bewandeld en 2.000 km per fiets worden afgelegd. Op een groot deel van deze routes is paardrijden ook mogelijk.

In de Elzas heeft u de mogelijkheid om prachtige wandelingen te maken over de Rijn of het Canal Grande en de groene oevers van deze rivieren te waarderen. In de winter kun je ook alle boardsporten beoefenen die je wilt in de 11 skigebieden in de regio. Als u uw batterijen wilt opladen, heet het kuuroord Soultz les Bains u welkom om u alle voordelen van het water te bieden.

Gastronomie

De Elzas is ook een rijk terroir, dat gastronomie en wijnen van zeer hoge kwaliteit produceert. Een verblijf in de Elzas zal dus een gelegenheid zijn om heerlijke zuurkool, vleeswaren, munster, Flammekueches (geflambeerde taarten) of zelfs, minder bekend, Baeckeoffe (groente- en vleesstoofpot) te proeven. Al deze gerechten gaan idealiter vergezeld van een Elzasser wijn, Sylvaner, Tokay Pinot gris of andere Riesling, waarvan u de druivensoorten ook kunt ontdekken door de prachtige wijnroute te volgen.

Ten slotte is de Elzas trots op hun regio, hun tradities en hun cultuur. Als u bovendien in de regio bent voor de eindejaarsfeesten, is een uitstapje naar de kerstmarkt in Straatsburg zeker een omweg waard.

© 2024 Feriados | info@feriados.be | Ondernemingsnr: BE0875.757.867