Parijs

Parijs - de stad van de liefde. Ontdek de Franse metropool en laat u betoveren door de charme van de stad. Elk jaar komen er talloze toeristen naar de stad, en niet alleen vanwege de Eiffeltoren: een romantische wandeling langs de Seine, een kopje koffie op de Champs-Elysees en een bezoek aan het wereldberoemde Louvre - iedereen had Parijs eens moeten meemaken! Dankzij de arrangementen van Feriados kan je Parijs heel voordelig ontdekken.

Hotels in Parijs

Kleine boetiekhuizen, chique stadshotels en ultramoderne zakenhotels: de accommodaties in Parijs zijn even divers als talrijk, maar vooral in het stadscentrum ook relatief duur. Feriados heeft een selectie arrangementen voor hotels in Parijs samengesteld met een eersteklas prijs en uitgebreide diensten.

Hotel Le Dauphin Paris is vooral populair bij onze klanten, ligt in een rustiger deel van de stad en is zeer goed verbonden. Hier kunt u ontspannen op een rustige locatie na een drukke dag sightseeing.

Attracties in Parijs

De beroemdste bezienswaardigheid van Parijs is zeker de Eiffeltoren. Je moet niet alleen van buiten naar de Eiffeltoren kijken, het uitzicht vanaf het platform is uniek en een geweldige ervaring, vooral 's nachts.

Een ander hoogtepunt is het Louvre. Als je alles wilt zien, moet je voldoende tijd nemen. Het museum bevindt zich in het tweede arrondissement en herbergt naast de beroemde Mona Lisa talloze culturele schatten.

Het Centre Pompidou is een must voor kunstliefhebbers. Naast de permanente tentoonstellingen biedt het staatskunst- en cultuurcentrum tal van zeer interessante speciale tentoonstellingen.

Naast veel verschillende theaters, concertzalen en cabarets is een bezoek aan de Moulin Rouge Varietés en de Parijse Opera een hoogtepunt, vooral voor toeristen.

De Champs-Elysees staat algemeen bekend als de boulevard - hier kun je ontspannen flaneren en shoppen, alle bekende designers zijn hier vertegenwoordigd. Aan het einde van de Champs-Elysees, midden op het Charles de Gaulle-plein, ligt de triomfboog.

Een bezoek aan de gotische kathedraal Notre Dame de Paris en de Basilica Sacre-Coeur in de artistieke wijk Montmartre maakt ook deel uit van het plan voor een stedentrip naar Parijs.

Ongeveer 30 tot 40 minuten van Parijs ligt het beroemde paleis van Versailles, dat tot de Franse revolutie in de 18e eeuw het machtscentrum in Frankrijk was. Je moet een hele dag voor het bezoek plannen, want er is een enorm park naast het kasteel en de retraite van Marie Antoinette, het Domaine de Marie-Antoinette. In het kasteel zelf moet je natuurlijk een kijkje nemen in de wereldberoemde Spiegelzaal.

Niet alleen kinderen dromen ervan Disneyland Parijs te bezoeken. Het recreatiecomplex ligt ongeveer 30 km ten oosten van Parijs en is vanuit het stadscentrum in ongeveer 30 minuten te bereiken.

De top 10 meest populaire attracties voor klanten van Feriados:

  1. Eiffeltoren
  2. Louvre
  3. Notre Dame in Parijs
  4. Musée d'Orsay
  5. Triomfboog
  6. Basiliek Sacré-Coeur
  7. Montmartre
  8. Champs-Élysees
  9. Centre Pompidou
  10. Versailles

Lokaal transport

Het lokale openbaar vervoer wordt beheerd door de staat Régie autonome des transports Parisiens (RATP). Het stadscentrum wordt voornamelijk bediend door de 16 metrolijnen, er is ook een dicht busnetwerk. De buitenwijken en buitengebieden zijn met elkaar verbonden door tramlijnen en sneltreinen (RER). Er zijn in totaal 5 tariefzones in Parijs, alle belangrijke bezienswaardigheden bevinden zich in tariefzones 1 tot 2! Naast enkele tickets zijn er dag- en weekkaarten, evenals de Billet Ile-de-France (voor RER), die van toepassing is op de buitenwijken en de omgeving en wordt berekend op basis van de afgelegde zones. Dit ticket heb je bijvoorbeeld nodig om het Paleis van Versailles te bezoeken of een trip naar Disneyland.

Parijs heeft in totaal drie luchthavens, waarvan Charles de Gaulle de grootste en drukste is. Charles de Gaulle ligt op ongeveer 23 kilometer van het stadscentrum. Orly Airport ligt in het zuiden van de stad en is ongeveer even ver van het stadscentrum verwijderd, terwijl Paris Beauvais ongeveer 80 kilometer buiten de stad ligt en goedkoper is.

Bruikbare tips

De Paris Pass biedt het perfecte aanbod voor uw verblijf in Parijs: beschikbaar voor 2, 4 of 6 dagen, inclusief gratis toegang tot meer dan 55 musea, de meest populaire attracties en bezienswaardigheden, evenals gratis reizen met het openbaar vervoer in Parijs. Zelfs een wijnproeverij en een boottocht op de Seine zijn inbegrepen. Naast geld besparen, bespaar je ook tijd omdat je met je pas wachtrijen bij veel bezienswaardigheden kunt vermijden. Op de website van Paris Pass vindt u een nauwkeurig overzicht van de prijzen en waar de pas geldig is.  Op bepaalde tijden en evenementen zijn de hotels in Parijs grotendeels volgeboekt. Het is daarom het beste om op tijd te weten te komen of belangrijke data of festivals in afwachting zijn tijdens uw gewenste reisdatum. 

© 2024 Feriados | info@feriados.be | Ondernemingsnr: BE0875.757.867