Portugal

Portugal is een langgerekt land in zuidwest Europa, dat Spanje als enige buurland heeft (in het noorden en oosten) en in het zuiden en het westen grenst aan de Atlantische Oceaan. De 2 eilandengroepen Madeira en de Azoren behoren eveneens tot Portugal.

De kustlijn van Portugal is niet minder dan 830 km lang en is zeer gevarieerd, van schitterende zandstranden, tot  grillige, indrukwekkende rotsformaties en pittoreske inhammen. Zandstranden vind je zowel in het noorden als in de streek rond Lissabon en in de regio Alentejo en de Algarve. In het zuiden, de Algarve, wisselen gouden zandstranden af met grillige rotsformaties.

Portugal wordt als het ware doormidden gesneden door de Taag. De streek ten noorden van de Taag is bergachtig met hoger gelegen plateaus waar zich veelal wijngebieden bevinden, vooral langs de oevers van de Douro, met  de Port als meest gekende wijnsoort. Geheel in het noorden ligt de Peneda-Gerês met indrukwekkende granieten rotsformaties, meer zuidelijk ligt de Serra da Estrella en het gelijknamige nationale park.

Aan de monding van de Taag ligt de hoofdstad Lissabon, de grootste stad van het land en een echte kosmopolitische stad.

De streek ten zuiden van de Taag is veel vlakker en de vlaktes stijgen nauwelijks boven de 1000m. De regio Alentejo is droog en warm en hier groeien de olijfbomen en kurkeiken welig. Deze regio staat bekend om zijn witte dorpjes, een aanrader voor wie van rustiger oorden houdt.

Wat heeft Portugal jou te bieden?

Breng eens een bezoek aan een van de vele “Quintas”. In deze huizen bij de wijndomeinen kan je de heerlijke wijn proeven en in sommige kan je zelfs logeren. Laat ook niet na te proeven van de heerlijke porto en de licht parelende vinho verde.

Talrijke grote en kleinere steden herbergen een schat aan kerken, musea, kloosters, paleizen, kortom alles wat de cultuurminnaar zint en ideaal voor een geslaagde en nog betaalbare citytrip. Laat dus niet na volgende steden te bezoeken: Porto, Coimbra, Guimaräes Evoa Real, Viseura Braga, Obidos, …

De hoofdstad Lissabon herbergt talrijke pleinen en pleintjes, kleine straatjes, een uitgaanswijk (Bairria Alto) en een artistieke wijk (Chiado) en dan nog de oudste Moorse wijk van de stad, Alfamo. Lissabon is heuvelachtig, dus veel trappen en klimmetjes. Zie je hier tegenop, laat je dan per taxi naar boven brengen of maak gebruik van de lift (elevador de Santa Justa, gebouwd door Eiffel) of de tram.

Portugal is een heel populaire toeristische bestemming, veelal zoekt men er zon en ontspanning. De zuidelijke Algarve is hiervoor de plek bij uitstek. De  kusten zijn er zeer gevarieerd en de hotels en appartementen zijn prima voor de toeristen. De kustdorpjes zijn super gezellig met vele terrasjes en prima eetgelegenheden.

Bereikbaarheid van Portugal

Vanuit België en Nederland zijn geregeld vluchten op Lissabon, Porto en Faro. Ter plaatse bieden talrijke verhuurbedrijven auto’s aan.

Wie zelf graag achter het stuur zit kan de afstand per auto overbruggen via de Franse en Portugese snelwegen. Reken hiervoor minimum 2 dagen al naargelang je reisbestemming.

Het weer in Portugal

Hoe zuidelijker hoe warmer en droger het is in Portugal. In de noordelijke bergstreken valt de meeste regen en in de winter zelfs sneeuw.

In de kustgebieden zijn de winters mild, maar in de Algarve geniet je ’s winters van zachte lentetemperaturen.

In de zomer kunnen de temperaturen hoog oplopen vooral in het binnenland en de Algarve. Door de invloed van het zeewater is die hitte echter draaglijk.

De Azoren, de eilanden ten westen van het vasteland van Portugal, genieten het hele jaar door van zachte temperaturen.

Madeira, het eiland van de eeuwige lente, baadt nooit in overdreven hitte, maar van oktober tot mei kan er wel vrij veel regen vallen, vooral in het noorden ervan. Madeira staat bekend als een groen en bloemenrijk eiland en valt vooral in de smaak bij de natuurliefhebbers.

De beste en goedkoopste hotels en appartementen in Portugal

Feriados heeft een passie voor vakantie. Onze drive is voor u de beste accommodaties en beste deals te vinden naar Portugal.
Feriados organiseert voordelige en volledig verzorgde zonvakanties naar de diverse badplaatsen en steden in Portugal.

Wij verkopen onze vakanties naar Portugal rechtstreeks aan onze klanten, waardoor wij u de scherpste en beste prijzen kunnen garanderen.

 

© 2024 Feriados | info@feriados.be | Ondernemingsnr: BE0875.757.867