Vakantie in de Algarve -  Een regio met meer dan 300 dagen zon per jaar

De Algarve is de meest zuidelijke regio van Portugal omlijst door een kustlijn van 200 km.

Het staat bekend om zijn belofte van meer dan 300 dagen zon per jaar, bekroonde stranden, authentieke gerechten en een scala aan buitenactiviteiten die zowel sensatiezoekers als natuurliefhebbers aantrekt. Voor golfliefhebbers heeft de regio een overvloed aan bekroonde cursussen.

De zee is een integraal onderdeel van de levensstijl van de Algarve, één die nauw verbonden is met de natuur.

In het binnenland behouden oude dorpen een leven dat historisch en rijk aan cultuur is en in harmonie met de seizoenen leefde.

In dorpen met kleine geplaveide straatjes vindt u witgekalkte huizen en kleine lokale cafés die bica (espresso) serveren, terwijl sardines openlijk op straat worden gegrild, zoals ze al jaren doen.

Het hele jaar door kunt u genieten van de prachtige stranden, natuurreservaten, pittoreske dorpjes, golfbanen, kastelen en forten in al hun pracht.

Dag en nacht hebben bezoekers van de regio alles wat ze nodig hebben om te genieten van de geneugten van de Algarve, of het nu voor zon en zee is, of voor sport, ontspanning, geschiedenis, cultuur, natuur, golf of lokale gastronomie.

Wat heeft de Algarve te bieden

De Algarve heeft meer te bieden dan je op het eerste gezicht zou denken. De Algarve is een regio met verborgen culturele geneugten; kleine, eenvoudige restaurants trekken bezoekers keer op keer terug, terwijl restaurants met Michelin-sterren een globetrotting internationale klantenkring aantrekken.

Ten oosten van Faro, de hoofdstad van de Algarve, liggen brede zandstranden. Verderop kom je in dat deel van de Algarve met een verweerde rotsachtige kust, met daartussen aantrekkelijke zandbaaitjes, ideaal voor de zonnekloppers. Hier vind je ook de meeste badplaatsen: het mondaine Villamoura, het populaire en charmante Albufiera, Praia de Rocha, de oudste badplaats en Alvor. In Praia de Rocha en bij Praia de Vau is de rotskust adembenemend.

Portimao is geen strandoord, maar een levendige havenstad, waar het heerlijk rondslenteren is, evenals in het oude stadsdeel van Faro, de hoofdstad.

Natuurlijk kan je er diverse watersporten beoefenen, maar golfers komen hier vooral aan hun trekken. Vele resorts beschikken over een eigen golfterrein.

Stranden

Alle stranden van de Algarve vermelden is een onmogelijke opgave. We beperken ons hier tot 4 stranden die echte de moeite waard zijn om even te gaan ontdekken.

Praia de Odeceixe, Odeceixe

Dit stranden, gelegen in het noorden van de Algarve is uniek en zeker een rit waard. Dit witte zandstrand heeft de vorm van een platte tong en ligt aan de monding van een rivier - waardoor het het beste van twee werelden heeft - ondiep kalm water aan de ene kant en meer onstuimige golven aan de andere kant. Er is een surfschool op het strand zelf en op een half uurtje wandelen kan je genieten van een zalige lunch in het dorp Odeceixe.

Ingrina, Zavial

In plaats van massaal naar het naburige Praia do Zavial te stromen, ga je naar het westen naar het glorieuze strand van Ingrina. Deze mooie schelpvormige baai is beschut en rustig, ideaal voor gezinnen! De zee is kalm, waardoor het perfect is om in het ondiepe water te spetteren. Op de top van het strand is een heerlijk restaurant, waar visgerechten worden geserveerd.

Praia da Marinha, Carvoeiro

Dit strand is één van de bekendste stranden van de Algarve. Je vindt er de kenmerkende amberkleurige rotsen, boottochten om de omliggende grotten te verkennen, helderblauw water, perfect voor nieuwsgierige snorkelaars, en zijdeachtig wit zand. Hoewel er slechts een kleine strandhut is waar snacks worden geserveerd, is het zeker een bezoek waard.

Praia do Anção, Faro

Dit enorme stuk ongerepte strand is een populair familiestrand. Het heeft strandwachten die patrouilleren in de kalme wateren, veel ruimte, parasols en ligbedden te huur, watersporten in overvloed en veel keuze voor snacks en strandbars.

Het weer aan de Algarve

De Algarve heeft het hele jaar door één van de beste klimaten van Europa. Met weinig regenval, meestal tussen de maanden november en maart, en veel zon, heeft de Algarve uitstekende weersomstandigheden gedurende het hele jaar.

De temperaturen zijn hoog in de zomer, wat een reden is waarom de Algarve een topbestemming voor 'zon en zee'. De stranden, die zich vele kilometers langs de kust uitstrekken, bestaan ​​uit fijn, goudkleurig zand en een kalme zee met een temperatuur van rond de 22 ° C in de zomer.

Door zijn geografische ligging wordt de Algarve beïnvloed door verschillende klimaten: van het continent Europa tot het noorden van Afrika en van de Atlantische Oceaan tot de Middellandse Zee.

De temperaturen variëren tussen 15 ° C en 31 ° C gedurende het ganse jaar. In de winter daalt de temperatuur niet onder.

Gemiddelde temperatuur

Gemiddelde zeewatertemperatuur

De beste en goedkoopste hotels en appartementen in de Algarve

Feriados heeft een passie voor vakantie. Onze drive is voor u de beste accommodaties en beste deals te vinden naar de Algarve.
Feriados organiseert voordelige en volledig verzorgde zonvakanties naar de diverse badplaatsen aan de Algarve.
Wij verkopen onze vakanties naar de Algarve rechtstreeks aan onze klanten, waardoor wij u de scherpste en beste prijzen kunnen garanderen.

© 2024 Feriados | info@feriados.be | Ondernemingsnr: BE0875.757.867