Het Sauerland

Het Sauerland is de grootste vakantieregio van Noordrijn-Westfalen. Vanwege het bergachtige landschap wordt het gebied ook wel het "land van 1000 bergen" genoemd. In feite is deze naam zelfs een understatement: de lage bergketen omvat 2.711 bergen van meer dan 400 m hoog - ideaal voor een actieve vakantie voor wandelaars! Het Sauerland is elk seizoen een hoogtepunt: in het voorjaar kunt u genieten van een verfrissende wellnessvakantie, in de zomer kunt u baden in een van de 17 dammen in de regio, in de herfst kunt u lange fietstochten maken en in de winter veranderen de bergen in een wintersportgebied onder een dikke sneeuwlaag.

De natuur van het Sauerland

Het Sauerland is een laaggebergte met prachtige beuken- en sparrenbossen. Er zijn 3 natuurparken in de omgeving:

Het natuurpark Sauerland-Rothaargebirge combineert op 3.827 vierkante meter natuurreservaten en culturele monumenten en is het op één na grootste natuurpark van Duitsland. Ervaar zwaar beboste bergkammen, open weiden en weiden en bossen met eeuwenoude bomen. In sommige gebieden in het Sauerland zijn door de hoge kalksteenafzettingen honderden druipsteengrotten gevormd. De Atta-grot in het Sauerland-Rothaar-gebergte is een van de grootste en mooiste van Duitsland. Bezoekers van over de hele wereld bewonderen de kleurrijke steenformaties elk jaar tijdens een rondleiding. Laat u betoveren door de sprookjesachtige schoonheid.

U kunt geweldige wandelingen maken door dichte bossen door het Arnsberger Forest Nature Park. Het Arnsbergwoud is een van de grootste aaneengesloten bosgebieden van Duitsland. De Sauerlandse bosroute in het park is 240 km lang en een geliefd wandelpad. Individuele podia zijn ook ideaal als dagtocht. Ervaar hoe de zon zich tussen de boomstammen baant en magische patronen op de bosbodem tekent. De bedreigde gedomesticeerde wilde kat is weer in opkomst in het Sauerland: de dichte bossen van het Arnsbergwoud bieden ideale omstandigheden voor de roofdieren. De dieren hebben zich hier al enkele jaren weer verspreid.

Natuurpark Diemelsee is het derde natuurpark van het Sauerland. Hier vind je de hoogste bergen in het lage gebergte. In de herfst krijgen de bladeren van de loof- en gemengde bossen felle kleuren. De donkere sparrenbossen zijn in elk seizoen een majestueuze aanblik. Misschien heb je het geluk een vertegenwoordiger van de lokale dierenwereld te ontmoeten: vuursalamander, moeflon of zwarte specht - veel verschillende dieren noemen het natuurpark Diemelsee hun natuurlijke thuis.

Steden in het Sauerland

De meest bevolkte stad van het Sauerland is Iserlohn met meer dan 90.000 inwoners. De stad ligt tussen het Ruhrgebied en Lenne en combineert het stadsleven en de rijke natuur van het gebied. Verken de stad tijdens een stadstour of bezoek het grotmuseum. Iserlohn is ook goed om te winkelen.

De stad Schmallenberg is de grootste stad van Noordrijn-Westfalen en strekt zich uit over 303 vierkante meter. Het goed bewaard gebleven stadsbeeld in classicistische stijl maakt Schmallenberg tot een van de mooiste steden van Noordrijn-Westfalen. Wandel door het monumentale stadscentrum en bezoek een van de musea van de stad. Traceer bijvoorbeeld het pad van het blik naar de koffielepel in de oude bestekfabriek in Fleckenberg.

Het Benedictijnse klooster van Königsmünster en de kasteelruïne van Eversberg bevinden zich in Meschede. Van het voormalige statige kasteel is nog slechts een kleine stenen toren over. Het uitzicht is echter adembenemend: vanaf het perron heb je een uniek uitzicht op de prachtige natuur van het Sauerland. Bierliefhebbers kunnen de VELTINS-brouwerij in het naburige Grevenstein bezoeken en de bierproductie van dichtbij meemaken.

De regio Sauerland heeft nog veel meer te bieden: bezoek Brilon, Olpe, Lippstadt (de oudste stad in Westfalen!) En vele andere charmante steden tijdens uw korte vakantie met Animod.

Wandelen en wintersport in het Sauerland

Het Sauerland is een van de meest populaire Duitse wandelgebieden en door de Duitse Wandelbond als kwaliteitsregio gecertificeerd. De populariteit is te danken aan de adembenemende natuur

© 2024 Feriados | info@feriados.be | Ondernemingsnr: BE0875.757.867