Vakantie naar het veelzijdige Spanje

Spanje beslaat het grootste deel van het Iberisch schiereiland in het zuidwesten van Europa. Het omvat buiten het Spaanse vasteland nog de eilandengroepen, de Balearen in de Middellandse Zee en de Canarische Eilanden in de Atlantische Oceaan.

In het noordoosten grenst Spanje aan Frankrijk en Andorra, de Pyreneeën vormen als het ware de grens. In het westen grenst het aan Portugal en in het zuiden aan de Gibraltar.

Spanje heeft een zeer gevarieerd landschap en bijgevolg dito klimaat. Er zijn heel veel bergketens: de Pyreneeën, de bekendste, de Sierra Nevada, waarin  tevens de hoogste top van het Spaanse vasteland ligt.

Op toeristisch gebied is Spanje na Frankrijk het populairste land. Het beschikt over een uitstekende toeristische infrastructuur, met meer dan 100 vliegvelden over het hele land verspreid. De luchthavens van Barcelona (El Prat) en die van Madrid (Barajas) worden het meest aangedaan. Alle costa’s worden bovenden bediend door lokale luchthavens (Girona-Alicante-Malaga)

Wat heeft Spanje jou te bieden?

Spanje heeft veel meer te bieden dan zonovergoten costa’s. Tussen Frankrijk en Portugal liggen enkele stranden, die echter omwille van de klimatologische omstandigheden (frisser en natter) minder toeristisch zijn. De kusten aan de Middellandse Zee daarentegen zijn echte toeristische  trekpleisters. Van noord naar zuid zijn volgende costa’s de meest bekende: "De Costa Brava, van Frankrijk tot Blanes, de Costa Dorada, van Tarragona tot Castellon, de Costa Blanca van Javea tot Cartagena, de Costa de Almeria van Adra tot Mojacar, de Costa del Sol van Almeria tot Sotogrande en de Costa de la Luz  voorbij Gibraltar, van Cadiz tot Portugal".

Spanje kan niet alleen prat gaan op mooie stranden (ong. 5000km kustlijn) maar ook op  talrijke historische steden, pittoreske dorpjes en prachtige landschappen. Tal van steden lenen zich ideaal voor een citytrip, zowel ’s zomers als ’s winters: Barcelona, Madrid, Valencia, Burgos, Toledo, Sevilla,...

Ga een kijkje nemen in de vele musea, slenter door het historisch centrum en bewonder de vele historische gebouwen, de prachtige kerken en statige kloosters. Proef van de lokale gastronomie in de vele gezellige restaurants, geniet van de tapas met een glaasje cava of strijk gewoon neer op een of ander terrasje met een glaasje sherry of sangria.
Wil je je geheel onderdompelen in de Spaanse way of life, hou dan tussen 14u en 17u een siësta, om dan volledig uitgerust verder van een lange dag te kunnen genieten.

De Canarische eilanden liggen ten westen van Marokko en zijn voor  ons de dichtstbijzijnde plek om ’s winters  van de zon te genieten.

Op Tenerife en Gran Canaria werden enorme badplaatsen gebouwd en het vulkanische Lanzarote is inmiddels ook in trek bij vele toeristen. Wandelaars vinden dan meer hun gading in de kleinere eilanden La Palma, Gomera, Fuerteventura en Hierro.

De Balearen is dan weer een eilandengroep in de Middellandse zee ten oosten van het Spaanse vasteland. Ze bestaan uit de Mallorca, Ibiza, Minorca en Formentera.

Je kan er volop genieten van de prachtige natuur , zon en zee en het drukke uitgaansleven.

Mallorca is het grootste eiland met als hoofdstad Palma de Mallorca, een stad met tal van historische bezienswaardigheden. Links en rechts van de stad zijn langs de kust populaire badplaatsen neergepoot. Wil je weg van de drukte, aarzel dan niet  noordwaarts te trekken en het  prachtige binnenland en de ruige kuststreek te verkennen.

Ibiza is dan weer bekend bij de “partyhoppers”, maar verken toch ook maar het binnenland en zeker de middeleeuwse hoofdstad Eivissa.

Het kleinste eiland Formentera is nog rustig en authentiek, evenals Minorca, geliefd bij hen die graag rustiger oorden opzoeken.

Bereikbaarheid van Spanje

Er zijn talrijke vliegverbindingen met de diverse Spaanse luchthavens en de rest van Europa. Vele toeristen uit België en Nederland opteren voor de auto. Spanje bereik je makkelijk via de Franse snelwegen. Ook in het land zelf kan je de hele kustlijn via een autosnelweg afrijden.

Ook met de eilanden zijn vlotte vliegtuigverbindingen van uit België en Nederland.

Het weer in Spanje

Behalve in de bergstreken in het noorden heeft Spanje een vrij aangenaam klimaat. Naarmate je zuidelijker gaat worden de zomers warmer en droger en de winters milder. In het uiterste zuiden is de temperatuur ’s zomers frisser aan de kust dan in het binnenland en in de winter is het aan de kust zachter dan in het binnenland.

Wie dus enkel een strandvakantie op het oog heeft gaat best van de late lente tot de vroege herfst naar de costa’s. In de zomermaanden kan het echter drukkend warm zijn. Het noorden van Spanje (Pyreneeën) en Galicië bezoek je best in de zomermaanden.

De Canarische eilanden zijn de ideale plaats om in de winter van de zon te genieten. De zomers zijn er dan weer zeer heet . Dit aantrekkelijke klimaat zorgt ervoor dat de eilanden het hele jaar door zeer aantrekkelijk zijn voor de toeristen.

De Balearen hebben warme zomers en nattere winters.Van april tot november is het klimaat er uiterst aangenaam.

De beste en goedkoopste hotels en appartementen in Spanje

Feriados heeft een passie voor vakantie. Onze drive is voor u de beste accommodaties en beste deals te vinden naar Spanje.
Feriados organiseert voordelige en volledig verzorgde zonvakanties naar de diverse badplaatsen en steden in Spanje.

Wij verkopen onze vakanties naar Spanje rechtstreeks aan onze klanten, waardoor wij u de scherpste en beste prijzen kunnen garanderen.

 

© 2024 Feriados | info@feriados.be | Ondernemingsnr: BE0875.757.867