Vakantie aan de Costa Blanca is genieten van de kilometerslange witte zandstranden

De Costa Blanca of de witte kust dankt zijn naam aan de zandstranden en de achterliggende  heuvels van witte zandsteen. De Costa Blanca strekt zich uit van de kustplaats Denia in het noorden tot  Aguilas in het zuiden en beslaat de provincies Murcia en Alicante. De kilometerslange witte zandstranden worden hier en daar onderbroken door rotspartijen. De wijngaarden, de olijf-sinaasappel en palmbomen zorgen voor het nodige groen in het landschap. De nabijheid van de wit ogende bergen biedt de kust een bijzondere aantrekkelijkheid.

Wat heeft de Costa Blanca jou te bieden?

Voor wie houdt van zon, zee en strand is de Costa Blanca de ideale reisbestemming. De meeste kuststeden hebben prachtige strandboulevards,  bezaaid met leuke terrasjes, waar het leuk flaneren is. Overal kunnen diverse watersporten beoefend worden en ’s avonds kan je er genieten van tal van uitgaansmogelijkheden. Hiervoor is het populaire Benidorm de plek bij uitstek.

Laat niet na de provinciehoofdsteden Murcia en Alicante te bezoeken. Alicante kan prat gaan op zijn mooie wandelboulevard langs de zee, de Esplanada de España, geplaveid met veelkleurige mozaÏeken en geflankeerd door twee rijen dadelpalmen. Geniet ervan hoe de locals hier gezellig zitten te keuvelen, te kaarten of hun krant lezen. Aan winkels hier geen gebrek, de Rambla de Mendez Nuñez is uiterst gezellig. Ook het oude stadsdeel en de burcht, de Castillo, zijn meer dan een bezoek waard.

Murcia, ligt iets meer in het binnenland, zo’n 25 km van de kust, en is het meer vruchtbare gebied van de streek. Het is een middelgrote levendige stad met tal van bezienswaardigheden in het oude stadsgedeelte: leuke pleintjes, mooie kerken, paleizen, kortom leuk om er een dagje door te brengen.

De bekendste badplaats is zeker Benidorm. Het vroegere vissersdorpje is uitgegroeid tot een bruisende badplaats. Dit is vooral te danken aan het heersende microklimaat. Zowel ’s zomers als ’s winters is het hier aangenaam toeven. Flaneer door de smalle straatje van de oude binnenstad of langs de strandboulevards ,met tal ban bars , kroegen, restaurants , leuke terrasjes. De feestvierders kunnen terecht in de vele dancings en nachtclubs. En opdat de vele overwinteraars zich hier thuis zouden voelen zijn er zowaar Belgische en Nederlandse bars, restaurants, slagers, kappers, bakkers, enz.

Wie wil ontsnappen aan de stranddrukte raden we een uitstap naar Elche aan, de stad met de duizenden palmbomen en naar Guadalest, een authentiek bergdorpje boven op een rots.

Meer zuidwaarts ligt de oude havenstad Cartagena, de belangrijkste oorlogshaven van Spanje. De site met de Romeinse opgravingen herinnert ons aan de veldheer Hannibal.

Bereikbaarheid van de Costa Blanca

De luchthavens Murcia en Alicante worden bediend van uit Belgie en Nederland. In beide luchthavens kan je terecht om een auto te huren.

Het weer aan de Costa Blanca

Omwille van het milde klimaat is de Costa Blanca het hele jaar door aantrekkelijk. Wie in Spanje wil overwinteren kiest best voor de Costa Blanca.

De zomers zijn warm, maar een licht briesje maakt die hitte draaglijk. De winters zijn heel mild, vaak bereikt men 20 graden in de wintermaanden.

De beste en goedkoopste hotels en appartementen in de Costa Blanca

Feriados heeft een passie voor vakantie. Onze drive is voor u de beste accommodaties en beste deals te vinden naar de Costa Blanca.
Feriados organiseert voordelige en volledig verzorgde zonvakanties naar de diverse badplaatsen aan de Costa Blanca, zoals Benidorm, ...
Wij verkopen onze vakanties naar de Costa Blanca rechtstreeks aan onze klanten, waardoor wij u de scherpste en beste prijzen kunnen garanderen.