Valetta is de charmante hoofdstad van Malta, een eilandnatie in de Middellandse Zee met een rijke geschiedenis en een bruisende cultuur.

Als je van plan bent om deze prachtige stad te bezoeken, zijn hier 15 tips om het meeste uit je reis naar Valetta te halen:

 1. Verken de oude stad: Wandel door de geplaveide straten van de oude stad en bewonder de prachtige architectuur uit de tijd van de Johannieterorde.
 2. Bezoek de Upper Barrakka Gardens: Geniet van een panoramisch uitzicht op de Grand Harbour en de omliggende steden vanaf deze mooie tuinen.
 3. Ontdek de geschiedenis in musea: Breng een bezoek aan het Nationaal Historisch Museum en het Archeologisch Museum om meer te weten te komen over de fascinerende geschiedenis van Malta.
 4. Bewonder de Sint-Janscokathedraal: Deze indrukwekkende kathedraal is rijkelijk versierd met kunstwerken en heeft een prachtige barokke architectuur.
 5. Proef de Maltese keuken: Ga naar lokale restaurants en proef typische gerechten zoals pastizzi, fenkata (konijnenstoofpot) en ftira (Maltese pizza).
 6. Bezoek de Three Cities: Maak een boottocht naar Vittoriosa, Cospicua en Senglea, drie historische steden die tegenover Valetta liggen.
 7. Geniet van het uitzicht vanaf Fort St. Elmo: Beklim dit historische fort voor een spectaculair uitzicht over de stad en de haven.
 8. Verken de Grotto van St. Paul: Volgens de legende verbleef de apostel Paulus in deze grot tijdens zijn reis naar Malta. Het is een interessante plek om te bezoeken.
 9. Woon een traditioneel festival bij: Als je geluk hebt, kun je deelnemen aan een van de vele traditionele festivals en evenementen die het hele jaar door in Valetta worden gehouden.
 10. Ontspan op de stranden: Hoewel Valetta geen strandstad is, zijn er prachtige stranden in de buurt, zoals Golden Bay en St. George’s Bay, waar je kunt ontspannen en zwemmen.
 11. Bezoek de Grote Meesterpaleizen: Ontdek de prachtige zalen en galerijen van het Grote Meesterpaleis, dat tegenwoordig dienst doet als presidentieel paleis en parlementsgebouw.
 12. Neem een boottocht: Verken de prachtige kustlijn van Malta en bezoek nabijgelegen eilanden zoals Gozo en Comino met een boottocht.
 13. Wandel langs de stadsmuren: Maak een wandeling over de stadsmuren en bewonder de vestingwerken en bastions die Valetta omringen.
 14. Bezoek de Maltese Opera: Als je van muziek houdt, overweeg dan om een voorstelling bij te wonen in het Teatru Manoel, een van de oudste nog werkende theaters van Europa.
 15. Geniet van de zonsondergang: Sluit je dagen af door te genieten van een betoverende zonsondergang boven de stad of vanaf een van de vele uitkijkpunten.

Met deze tips kun je je reis naar Valetta tot een onvergetelijke ervaring maken. Geniet van de schoonheid, cultuur en geschiedenis van deze prachtige stad op Malta!


De beste en goedkoopste hotels in Malta

Feriados heeft een passie voor vakantie. Onze drive is voor u de beste accommodaties en beste deals te vinden naar Malta.
Feriados organiseert voordelige en volledig verzorgde zonvakanties naar Malta.
Wij verkopen onze vakanties naar Malta rechtstreeks aan onze klanten, waardoor wij u de scherpste en beste prijzen kunnen garanderen.

Schrijf een commentaar