De toeristische dienst van Portugal creëerde het Clean & Safe-keurmerk met als doel hotels te (h)erkennen die voldoen aan de gezondheids en veiligheidsaanbevelingen van de National Tourist Authority, volgens de richtlijnen van de National Health Authority. Dit om besmettingsrisico's met covid-19 te voorkomen.

De hotels  die het keurmerk hebben geven hiermee aan dat ze als accommodatie eigenaar bewust bezig zijn met de veiligheid van de gasten. Logeert u dus in een hotel dat van de overheid het keurmerk kreeg, dan kan u er 100% vanop aan dat alle hygiène regels gerespecteerd worden en het personeel extra training kreeg om u in perfecte en veilige omstandigheden te laten genieten van uw vakantie.

De hotels engageren zicht om nog extra en intensiever schoonmaken mét de juiste producten. Bovendien hebben ze allemaal voldoende voorraad van attributen voor persoonlijke bescherming zoals maskers en desinfecterende gel.

Het keurmerk vereist dat hotels interne protocollen implementeren die voldoen aan de hoogste norm van hygiënemaatregelen die zijn opgesteld door het DGS - Directoraat-generaal Gezondheid.

De interne protocollen en de regels waar de hotels aan moeten voldoen kan je hier nalezen.

De toeristische dienst van Portugal voert regelmatig audits uit bij de hotels om er zo voor te zorgen dat de maatregelen worden nageleefd.

 

© 2024 Feriados | info@feriados.be | Ondernemingsnr: BE0875.757.867