De Moezel

Of het nu gaat om een ​​weekendtrip of een vakantiereis van twee weken - de landschappen links en rechts van de Moezel zijn altijd een uitstapje waard. De regio is ongetwijfeld een van de mooiste en meest populaire vakantiegebieden van Duitsland. Het biedt talloze bezienswaardigheden, oude culturele monumenten, unieke natuur en bovenal warme gastheren die met een bijzondere vriendelijkheid voor hun bezoekers zorgen.

De Moezelregio wordt gekenmerkt door charmante rivierlandschappen, historische plaatsen en culturele diversiteit.

Regio Saar-Obermosel

Zachte heuvels met uitzicht tot aan Luxemburg en Frankrijk, bizarre zand- en kalkrotsen en Keltisch-Romeinse sporen: het zonovergoten driehoeksgebied aan de samenvloeiing van de Saar en de Moezel is ideaal om te fietsen en te wandelen. Rieslingwijnen van de steile hellingen van de Saar en Elbling- en Bourgognewijnen van de Boven-Moezel zorgen er voor dat je karaktervol kan genieten. Het bewogen openluchtmuseum Roscheider Hof in Konz en de oude binnenstad van Saarburg met kasteelruïne en waterval zijn meer dan de moeite waard.

Regio Ruwer

Pure ontspanning in een kleine, fijne wijnstreek: hier kunt u feesten, genieten van de riesling en wandelen of fietsen perfect combineren te midden van zonnige wijngaarden en schaduwrijke bossen. Volg gewoon de rivier de Ruwer van Waldrach tot aan de samenvloeiing met de Moezel: hier vergeet u gegarandeerd het dagelijkse leven. Kom tot rust en laat je gedachten afdwalen. Het komt vanzelf  in deze regio die zo rijk is aan de natuur. De Ruwer-Hochwald-Radweg leidt je over een voormalige spoorlijn door het idyllische Ruwertal.

Regio Romeinse wijnroute

Oud en modern ontmoeten elkaar rond Schweich. Dit landschap is vol bewijs van de kwaliteit van leven die Romeinse kolonisten hier 2000 jaar geleden brachten: luxe villa's en wijnpersen zijn goed bewaard gebleven en er vinden hier nog steeds vieringen plaats. Scènes uit de geschiedenis worden afgewisseld met scènes uit de natuur. Ervaar de stilte van de ongerepte natuur en dompel jezelf onder in het leven van de pittoreske dorpjes. De vakantieregio is ideaal gelegen voor uitstapjes naar de hoogten van de Eifel en Hunsrück, maar ook naar Trier en Luxemburg.

Regio Bernkastel-Kues

De wijn- en vakantieregio Bernkastel-Kues vormt het centrum van de Midden-Moezel met het gelijknamige stadje Bernkastel-Kues en de 22 omliggende Moezeldorpen. Middeleeuwse vakwerkhuizen, de kasteelruïne van Landshut en het renaissancistische stadhuis kenmerken de pittoreske oude binnenstad van Bernkastel-Kues. De beste Rieslingwijnen ter wereld gedijen goed in het milde klimaat op de mineraalrijke grond op steile hellingen. Meer dan 1.000 kilometer bewegwijzerde fietspaden, uitdagende mountainbikeroutes en een gevarieerd netwerk van wandelpaden: puur actief en recreatief genieten! Evenementen zoals de "WanderKulTour", het Moezelmuziekfestival en het "Midden-Moezelwijnfestival" zijn hoogtepunten op de evenementenkalender.

Regio Moseleifel

De Moezel-Eifel verbindt het romantische gebied van de Midden-Moezel met het ongerepte landschap van de Eifel. In een zijdal, direct aan de rivier de Lieser, ligt de stadsdeelstad Wittlich met zijn gezellige oude stadsstraatjes, uitstekende winkelmogelijkheden en de jaarlijks grote "Säubrennerkirmes". Fietsers op de Maare-Moezel-fietsroute en wandelaars op de Eifelsteig vinden hun vertrekpunt voor tochten in de vulkaaneifel of in de langzaam oprijzende wijngaarden van de Midden-Moezel. Gecertificeerde kwaliteitswandelpaden en avonturenlussen maken het wandelaanbod compleet.

Regio Traben-Trarbach

Bos en wijngaarden nestelen zich rond de twee districten Traben en Trarbach. Traben-Trarbach werd altijd gekenmerkt door wijnbouw en wijnhandel van het einde van de 19e tot de 20e eeuw als het belangrijkste wijnhandelscentrum na Bordeaux wereldwijd, zoals te zien is aan de prachtige Art Nouveau-gebouwen tot op de dag van vandaag. Rondleidingen door het mystieke halfduister van de onderwereld van Traben-Trarbacher nodigen u uit tot spannende ontdekkingen. De Moezel-thermale baden in Bad Wildstein verwennen u met moderne wellness op meer dan 2.000 vierkante meter met zijn warme thermale water.

Regio Mittelmosel-Kondelwald

Een regio met een Moezel-flair en vol charmante contrasten: de wijnsteden Kröv, Kinheim en Reil hebben hun originaliteit behouden, die werd gevormd door de wijnbouw, en bieden een zorgeloze en levendige levensvreugde. In de pittoreske stadscentra en aan de promenades nodigen rustieke wijnbouwersalons en traditionele Moezel-tavernes uit tot verpozen. Het nabijgelegen Kondelwald belooft daarentegen pure rust. Echte ontspanning en reflectie vindt u ook in het meer dan 900 jaar oude karmelietenklooster van Springiersbach.

Regio Zeller Land

Vakantie rond de wereldberoemde "Zeller Schwarze Katz". De Kelten en Romeinen wisten al dat het wijn-, bos- en rivierlandschap van de vakantieregio Zeller Land iets heel bijzonders is. De adembenemende schoonheid van het met wijnranken bedekte Moezeldal met de zeven romantische Moezelwijnsteden en de weelderige groene Hunsrück-hoogten met de 17 idyllische Hunsrück-dorpen kan je te voet of met de fiets ontdekken op de talrijke wandel- en fietspaden.

Regio Cochem

Cochem is een must voor elke bezoeker van de Moezel: de middeleeuwse oude binnenstad, de oude herbergen en wijnbars, de stoeltjeslift voor adembenemende uitzichten over het Moezeldal en niet te vergeten de Reichsburg als een van de architectonisch meest waardevolle kastelen van Duitsland. Op een steenworp afstand liggen de Calmont, de steilste wijngaard van Europa, en het romantische Beilstein, dat zich al bewezen heeft als filmset. De andere idyllische wijnstadjes tussen Bremm en Moselkern zijn ook de moeite waard.

Regio Beneden-Moezel

Sprookjesachtige droompaden in de natuur, spectaculaire kastelen zoals de Thurant en charmante wijnsteden als Alken of Kobern-Gondorf met hun voortreffelijke gastronomie zijn de essentie van de Beneden-Moezel, aan de poorten van het jonge hart van Koblenz met de Deutsches Eck. Of het nu op het water, op het land of in de lucht is - hier komt iedereen aan zijn trekken. De naam van de regio verraadt dat een bijna mediterraan klimaat de steile, terrasvormige wijngaarden en hun bezoekers bederft.

© 2024 Feriados | info@feriados.be | Ondernemingsnr: BE0875.757.867