Malta

Al ooit de Maltese eilanden bezocht? Deze kleine, Engelstalige archipel in het hartje van de Middellandse Zee is de perfecte bestemming voor een strandvakantie of citytrip, op 2u40 vliegen vanuit België.

De kleuren van Malta, Gozo en Comino zijn adembenemend. Honinggele gebouwen contrasteren met de diepblauwe Middellandse Zee. Je flaneert er door de smalle kronkelende steegjes van steden en dorpen, die meer dan 300 dagen per jaar in het zonlicht baden.

Op de Maltese eilanden duik je in 7000 jaar geschiedenis. Megalieten en middeleeuwse kerkers maken van Malta een mythische bestemming.

Malta wordt terecht omschreven als een openlucht museum, met ruim 320 historische monumenten en drie werelderfgoedsites van UNESCO: de megalithische tempels, het hypogeum van Hal Saflieni en de stad Valletta.

De nabijgelegen eilanden Gozo en Comino zijn vlot bereikbaar met een korte boottrip vanuit Malta. Je vindt er nog meer zandstranden, kristalhelder water en spannende activiteiten. De Maltese eilanden hebben heel wat te bieden.

Citytrippers halen hun hartje op in Valletta, de kleinste hoofdstad van Europa, gezinnen beleven een avontuurlijke vakantie als nooit tevoren, muziekfans hebben een ruime keuze aan festivals.

Malta is onuitsprekelijk fascinerend, met zijn werelderfgoed, barokke schoonheden, statige paleizen en tegelijkertijd inspirerende moderniteit. Het kleinere, stillere Gozo is een smeltkroes van eeuwen cultuur, traditie en natuurlijke schoonheid.

Het contrast tussen de twee eilanden is voelbaar, maar ook de overeenkomsten, zoals zoals de majestueuze kerken zijn sprekend.

LENTE - MAART TOT MEI

De lente is hét moment om de Maltese eilanden te bezoeken, omdat het weer dan ideaal is om Malta’s hoofdstad Valletta te verkennen, een waaier van avontuurlijke activiteiten te beleven en de Maltese bloemenpracht en dierenwereld te bewonderen. Pasen wordt uitgebreid gevierd op Malta met niet te missen processies en andere tradities tijdens de Goede week en Paasnacht.

ZOMER - JUNI TOT SEPTEMBER

Hallo lange, hete en zonnige dagen! Vakantiegangers reizen naar de Maltese eilanden in de zomermaanden om te genieten van de zonnestralen tijdens het watersporten: diepzeeduiken, snorkelen, kajakken, peddelsurfen,... Malta verwelkomt Isle of MTV, Groovefest, Glitch Festival en nog vele andere muziekfestivals aan zijn mediterrane kust.

HERFST – OKTOBER TOT NOVEMBER

In de herfst is het wat frisser, maar de zon straalt nog altijd aan een kobaltblauwe hemel. De Maltese eilanden lenen zich perfect voor wandelingen, fietstochten en rotsklimmen in een adembenemend landschap. In oktober vindt er een niet te missen spektakel plaats: de Rolex Middle Sea Race, met enkele van de beroemdste zeilschepen ter wereld.

WINTER – DECEMBER TOT FEBRUARI

Na amper 2h40 vliegen ben je op de perfecte winterbestemming: Valletta. De hoofdstad pronkt met verbluffende boetiekhotels in oude palazzo’s, terrasjes met een schitterend uitzicht op de Grand Harbour en ruim 320 historische sites. Een echt vakantieparadijs dat je volledig te voet kunt verkennen.

© 2019 Feriados | info@feriados.be | Ondernemingsnr: BE0875.757.867