Benidorm

Het vroegere vissersdorpje Benidorm is nu uitgegroeid tot een bruisende badplaats aan de Costa Blanca. Benidorm heeft twee grote brede zandstranden, gescheiden door een kaap, waarop zich het oude stadscentrum bevindt. Beide stranden hebben een breed wandelboulevard waarlangs de vele hotels en appartementen liggen, maar ook vele bars en eetgelegenheden. Daarnaast zijn er nog een drietal kleinere stranden. Het oude stadscentrum met z’n smalle straatjes en witgekalkte huizen, met talrijke winkeltjes, bars en diverse eetgelegenheden is een plek die iedereen enorm bevalt. Ook de oude vissershaven met het typische kerkje is meer dan een bezoekje waard. Het nieuwe gedeelte van Benidorm staat synoniem voor torenhoge flatgebouwen die de vele hotels en appartementen herbergen. 

POPULAIRSTE HOTELS IN BENIDORM

Wat biedt je Bendorm?

Naast zon-zee en strandplezier is Benidorm the place to be voor wie  graag ’s avonds de bloemetjes buitenzet. Er zijn talrijke dicotheken, dancings, nachtclubs en leuke cafés en bars.

De omgeving is ook niet te versmaden. Bezoek het schilderachtige Altea, vooral geliefd bij kunstenaars die je kan aantreffen in de vele artiestencafés.

In Calpe zijn nog overblijfselen van Griekse, Romeinse en Moorse cultuur te vinden. Er is een gezellig haventje met veel visrestaurants, aan de voet van een rots, de Peñon de Ifach, het herkenningspunt van Calpe.

Vooral mogen we niet vergeten dat Benidorm, omwille van z’n klimaat de ideale overwinterplaats is.

Bereikbaarheid van Benidorm

De luchthavens van Alicante en Murcia liggen op amper 2 uur vliegen van uit België of Nederland. Een auto huren kan je in de luchthaven.

Het weer in Benidorm

Benidorm heeft een microklimaat, waardoor het er zowel ’s zomers als ’s winters aangenaam vertoeven is. De achterliggende bergen houden als het ware het slechte weer tegen. De temperatuur kan zelfs in de winter oplopen tot 20 graden, het regent er bitter weinig en als dat zo is dan is dat nooit van lange duur. In de zomermaanden kan de temperatuur stijgen tot 30 graden en meer. Deze streek wordt als de droogste strandstreek van Europa beschouwd.

360° foto