Malgrat de Mar

Malgrat de Mar, dat slechts 60 km ten noorden van Barcelona ligt, heeft méér dan 4 km witte zandstranden. Als u enkele van de hoogtepunten van de Costa Brava wilt ontdekken, of een trip naar Barcelona wilt maken is Malgrat de Mar de perfecte bestemmng.

Het oude centrum met smalle sfeervolle straatjes is een aanrader. Je kan er heerlijk  kuieren, winkelen eten, drinken.

Er zijn heel veel interessante architectonische bezienswaardigheden verspreid te ontdekken, zoals de 18e-eeuwse kerk van Sint-Nicolaas (Sant Nicolau), enkele modernistische gebouwen en de laat 19e-eeuwse vismarkt - Peixateries Velles.

Malgrat de Mar is omgeven door natuurgebieden die ideaal zijn om te fietsen of te wandelen.

Wat heeft Malgrat de Mar te bieden

De strandboulevard met vele winkeltjes, barretjes, restaurants, terrasjes, lokt heel veel toeristen. Wie zin heeft in een fikse wandeling, wandelt de boulevard af tot in Santa Susanna, de vele gezellige terrasjes nodigen je uit tot een rustpauze bij een verfrissend drankje.

Malgrat de Mar heeft een treinstation, zodat je makkelijk van hieruit een treinuitstap kan maken naar de verschillende badplaatsen van de Costa Brava en naar het enig mooie Barcelona.

Liefhebbers van zon en zee vinden hun gading op het mooie zandstrand. Hier kan je niet alleen diverse watersporten beoefenen, maar ook leuke boottochtjes maken.

Ligging

Gelegen op 85 km van de luchthaven van Barcelona en op slechts 35 km van de luchthaven van Girona, is Malgrat de Mar gemakkelijk bereikbaar voor toeristen en bezoekers die door de regio reizen. Malgrat de Mar is echter vanuit België of Nederland heel makkelijk te bereiken met de auto.

Stranden

Centrum Strand – Platja del Center
Center Beach, een strand met blauwe vlag van ongeveer 900 meter lang, heeft een goede waterkwaliteit en tal van voorzieningen in de buurt. Het loopt van het begin van de Cami de la Pomerad tot aan de Riera de Sant Genis de Palafolls.

Strand van Astillero – Platja de l’Astillero
Gelegen in het toeristische gebied waar de hotels zijn, straalt dit strand vakantiesfeer uit. Er zijn tal van picknickplaatsen en kraampjes met verfrissing. Bovendien tref je er in juli en augustus een Kiddies Club aan. Het strand is ongeveer 1 km lang.

Conca-strand – Platja de la Conca
Vanaf de Cami de la Pomerada loopt dit strand af naar de monding van de rivier de Tordera. Het omvat een beschermd zandduingebied. De totale lengte van het strand is 2600 meter.

Het weer in Malgrat de Mar

Malgrat de Mar heeft een gematigd mediterraan klimaat. In de zomer is het er aangenaam warm, met weinig of geen regen. De winters zijn eerder mild, maar ’s nachts kan het wel meer afkoelen. Juli en augustus zijn natuurlijk de warmste maanden, maar in mei en oktober kan het kwik nog stijgen tot 20 graden. In mei en oktober haal je nog makkelijk 21 graden.

Gemiddelde temperatuur

Gemiddelde zeewatertemperatuur

De beste en goedkoopste hotels en appartementen in Malgrat de Mar

Feriados heeft een passie voor vakantie. Onze drive is voor u de beste accommodaties en beste deals te vinden naar Malgrat de Mar.
Feriados organiseert voordelige en volledig verzorgde zonvakanties naar Malgrat de Mar.
Wij verkopen onze vakanties naar Malgrat de Mar rechtstreeks aan onze klanten, waardoor wij u de scherpste en beste prijzen kunnen garanderen.

© 2024 Feriados | info@feriados.be | Ondernemingsnr: BE0875.757.867