Tossa de Mar

Tossa de Mar is een architectonisch en middeleeuws meesterwerk. Het oude Tossa de Mar werd in de Romeinse tijd ommuurd en voorzien van ronde torens die boven de zee uittornen. De oude stad biedt een prachtig uitzicht op de omliggende kust en is de perfecte locatie om zowel de geschiedenis van de regio als de zon op te snuiven.  

Zowel in het oude als het nieuwe stadsgedeelte tref je smalle straatjes aan met tal van winkeltjes en kunstgalereitjes. Tossa de Mar is een modern toeristenoord, maar heeft op de één of andere manier wel zijn charme kunnen bewaren.

Ligging

Gelegen op 85 km van de luchthaven van Barcelona en op slechts 40 km van de luchthaven van Girona, is Tossa de Mar gemakkelijk bereikbaar voor toeristen en bezoekers die door de regio reizen. Tossa de Mar is echter vanuit België of Nederland heel makkelijk te bereiken met de auto.

Wat heeft Tossa de Mar te bieden

In Tossa de Mar is er zoveel te doen, dat u altijd tevreden zal zijn. Als eten en drinken je ding is, dan is Tossa de Mar meer dan een schot in de roos. Wijn is al duizenden jaren het favoriete drankje van deze regio. En omdat ze het millennia lang hebben gemaakt, weten de mensen er meer dan een klein beetje over.

De stad is erg populair bij Britse toeristen, wat betekent dat er geen gebrek is aan Engels ontbijt en bars, en ook de Ieren worden tot op zekere hoogte verzorgd.

Als je tijdens je vakantie alles bij de hand wil hebben dan is Tossa de Mar een zeer goede keuze. Op de bekroonde stranden zijn er tal van faciliteiten. De restaurants en bars zijn geschikt voor alle leeftijden en er zijn tal van watersportmogelijkheden voor diegenen die op zoek zijn naar iets snellers.

Het betoverende kasteel is een geweldige plek om een ​​echt gevoel te krijgen voor de geschiedenis van Tossa de Mar. Het maakt niet uit of je een geschiedenisliefhebber bent of niet, een bezoek aan het kasteel is een must tijdens je verblijf.

Maak een wandeling langs de kronkelende geplaveide straatjes en laat je zintuigen genieten van de bezienswaardigheden, geuren en geluiden van dit Catalaanse culturele juweeltje. Je waant je terug in de tijd in een stad die gezegend is met een indrukwekkende en inspirerende geschiedenis.

Stranden

Platja Gran Tossa de Mar (Playa Grande) – Groot strand

De westkant van dit strand wordt omsloten door het middeleeuwse kasteel van de stad. Dit is het belangrijkste strand van de stad en is ongeveer 380 meter lang en 60 meter breed. Aan beide uiteinden van het strand vind je toiletten en er zijn ook een paar strandtentjes. Er is genoeg te beleven, want dagjesmensen komen van boten om Vila Vella te zien, en zoals je je kunt voorstellen is het strand druk in het hoogseizoen. Vanaf dit strand kunt u boottochten maken met een glazen bodem.

La Mar Menuda

La Mar Menuda is een kleiner strand aan de andere kant van de baai, dat beter beschermd is tegen noordenwind. U vindt er ook de normale diensten en faciliteiten, en de rotsachtige landtong is een goede plek om te snorkelen en te duiken. Het is ongeveer 180 meter lang en 20 meter breed.

Houd er echter rekening mee dat als u met jonge kinderen of oudere familieleden reist, dit strand wellicht meer geschikt is dan Platja Gran, omdat het geleidelijker in zee afloopt.

Platja d'es Codolar

Onder de muren van Vila Vella ligt het Codolar-strand, dat moet worden bereikt door het geplaveide pad op te klimmen dat langs enkele restaurants loopt. Maar ik denk dat je voelt dat de wandeling de moeite waard is als je dit prachtige kleine strand bereikt.

Platja Santa Maria de Llorell

Dit strand heeft een prachtig uitzicht over de baai en is omgeven door weelderige vegetatie. Het is een gouden zandstrand van ongeveer 460 meter lang en 50 meter breed.

Het weer in Tossa de Mar

De warme, zonnige zomermaanden zijn de beste tijd om Tossa de Mar te bezoeken. In de winter is het klimaat mild en droog, ideaal voor sightseeing en het verkennen van de omgeving. De gemiddelde temperatuur in de zomermaanden varieert tussen 25 en 28 graden. In mei en oktober haalt men nog 21 graden.

Gemiddelde temperatuur

Gemiddelde zeewatertemperatuur

De beste en goedkoopste hotels en appartementen in Tossa de Mar

Feriados heeft een passie voor vakantie. Onze drive is voor u de beste accommodaties en beste deals te vinden naar Tossa de Mar.
Feriados organiseert voordelige en volledig verzorgde zonvakanties naar Tossa de Mar.
Wij verkopen onze vakanties naar Tossa de Mar rechtstreeks aan onze klanten, waardoor wij u de scherpste en beste prijzen kunnen garanderen.

 

© 2024 Feriados | info@feriados.be | Ondernemingsnr: BE0875.757.867