Zwarte Woud

Ontzagwekkend door de Romeinen "Silva Nigra" genoemd, is het Zwarte Woud nu een van de meest populaire vakantieregio's van het land. De hoogste lage bergketen van Duitsland bevindt zich in het zuidwesten van Baden-Württemberg en is gewoonlijk verdeeld in drie gebieden: het noordelijke, zuidelijke en centrale Zwarte Woud, elk met zijn eigen bijzonderheden. Of u nu een actieve vakantieganger bent, op zoek bent naar ontspanning of natuurliefhebbers: in het Zwarte Woud bent u aan het juiste adres!

Natuur in het Zwarte Woud

Het landschap van het Zwarte Woud maakt indruk met zijn unieke diversiteit.

In het noordelijke Zwarte Woud domineren dicht beboste hoogten tot 1160 m. Het Zwarte Woud Nationaal Park is een paar jaar geleden aangewezen binnen het Zwarte Woud Midden / Noord gebied, dat het hele noordelijke Zwarte Woud omvat. Het gebied bestaat voornamelijk uit sparren- en beukenbossen, maar ook grinds, moerassen en meren zijn erbij. De flora en fauna is zeer divers en er zijn voornamelijk zeer gespecialiseerde diersoorten.

Het centrale Zwarte Woud wordt gekenmerkt door een sterk gecertificeerd landschap. In het heuvelachtige hoogdalandschap ligt het bekende Kinzig-dal, waarin het ene middeleeuwse stadje op één lijn ligt met het andere. De regio is ook de thuisbasis van het Zwarte Woud en de Duitse Wachtmusea.

Het zuidelijke Zwarte Woud wordt gedomineerd door bossen, rustige valleien met uitgestrekte weilanden, bergstroompjes en een diverse flora en fauna.

Het hele Zwarte Woud is een uitstekende regio voor wandelaars, mountainbikers en e-bikers. Er zijn tal van wandel- en fietspaden, veel speciale themaroutes en avonturenpaden. Voor wintersporters is het Noordelijke Zwarte Woud bijzonder geschikt voor langlaufen, en het Zuidelijke Zwarte Woud is bijzonder geschikt voor alpineskiën en skiën.

Steden in het Zwarte Woud

Het bekende kuuroord Baden-Baden heeft voor elke interesse iets te bieden. Recreatiezoekers kunnen kiezen uit verschillende wellnessaanbiedingen, cultuurliefhebbers komen aan hun trekken in de kunst- en cultuurmijl. Het Festspielhaus biedt eersteklas opera's en concerten en talloze boetieks nodigen u uit om te winkelen. 'S Avonds kunt u uw geluk beproeven in het mooiste casino ter wereld. De prachtige Lichtentaler Allee-tuinen mag u zeker niet missen.

Baiersbronn in het noordelijke Zwarte Woud staat vooral bekend om zijn gastronomie van topklasse. De gemeente heeft hetzelfde aantal drie Michelin-sterrenrestaurants als de metropool Londen, aangezien er in Baiersbronn twee driesterrenrestaurants zijn: de Zwarte Woud-kamer en het Bareiss-restaurant. Daarnaast biedt het gebied een uitgebreid netwerk van wandelpaden en het fascinerende landschap van het natuurpark Noordelijke Zwarte Woud. Het beboste lage berglandschap met diepe valleien, karseen, verse beekjes en uitgestrekte weilanden nodigt uit tot ontdekken en genieten.

Freiburg im Breisgau ligt aan de westelijke voet van het Zwarte Woud. De ongeveer 900 jaar oude universiteitsstad is een populaire bestemming voor toeristen en heeft veel te bieden. Het herkenningspunt is de minster, uniek vooral vanwege de open bovenkant van de toren. Een ander herkenningspunt van de stad is de Freiburger Bächle, gevoed door waterwegen in de steegjes van de oude stad. Een bezoek aan de kathedraalmarkt met zijn kraampjes met groenten en fruit, bloemen, keramiek en houtwerk mag tijdens uw reis niet ontbreken.

Donaueschingen ligt aan de rand van het zuidelijke Zwarte Woud. De bekendste bezienswaardigheid is de bron van de Donau in het prinselijk paleispark. Het Fürstenberg-paleis, het stadscentrum met talrijke art nouveau-gebouwen en de Fürstenberg-brouwerij zijn ook bezienswaardig. Cultuurliefhebbers worden aangetrokken door de talrijke musea, actieve vakantiegangers maken gebruik van het goed ontwikkelde netwerk van fiets- en wandelpaden, zoals het Donau-fietspad, dat hier begint.

Titisee-Neustadt is een populair vakantieoord aan het beroemde Titisee meer in het Zwarte Woud. Wandelaars, fietsers en wintersporters kunnen kiezen uit verschillende routes, sprongen en langlaufloipes, of het Zwarte Woud beleven met de Zäpfle-kabelbaan. In Titisee bevindt zich onder meer het enorme zwemparadijs van het Zwarte Woud, dat u een Caribisch gevoel geeft: in een tropische oase onder palmbomen en op een fascinerende plek

© 2024 Feriados | info@feriados.be | Ondernemingsnr: BE0875.757.867