De Harz

De Harz is een van de populairste vakantieregio's van Duitsland. De hoogste bergketen van Noord-Duitsland loopt door Thüringen, Nedersaksen en Saksen-Anhalt. Of het nu gaat om natuur, wellness of sightseeing - alles wordt aangeboden in het Harzgebergte.

Arrangementen naar het Harzgebergte

Feriados heeft een brede selectie van talrijke arrangementen voor drie- en viersterrenhotels in de Harz. Naast hotels met speciale wellness aanbiedingen heeft u de keuze tussen hotels die idyllisch van aard zijn of centraal gelegen in een van de mooie Harzsteden. Onze arrangementen bieden u de uitgelezen kans om goedkoop de mooiste plekjes te ontdekken.

Natuur in de Harz

De Harz is qua landschap een zeer gevarieerde regio. Het Hochharz-assortiment omvat de beroemde Brocken en alle toppen van meer dan 800 m. De Harz wordt ook gekenmerkt door uitgestrekte dichte bossen, diepe valleien en talloze hoogveengebieden. De Harz heeft ook een unieke flora en fauna. Met een beetje geluk vind je hier bijzondere dieren zoals de Euraziatische lynx.

Een van de laatste oerbossen in Centraal-Europa bevindt zich in het Nationaal Park Harz (oerbos is een ongerept bos met inheemse boomsoorten). Op geselecteerde wandelpaden kunnen bezoekers meer te weten komen over het speciale ecosysteem en het zelf verkennen.

In Rübeland en Bad Grund kun je druipsteengrotten bezoeken, in Rübeland worden zelfs toneelstukken opgevoerd in de unieke setting.

De paardenbloem-ontdekkingsroute biedt op zeven stations voor jong en oud tal van interessante weetjes over de flora en fauna van de Harz. Het bosnatuurpad is toegankelijk tot de wintermaanden en is een spannende natuurbelevenis die u niet mag missen.

Actieve vakantiegangers hebben in de hele Harz de ideale omstandigheden. Of het nu gaat wandelen, fietsen of nordic walking - hier kunt u echt genieten van de natuur. In de sneeuwmaanden genieten wintersporters van de talrijke pistes en langlaufloipes.

Romaanse straat

De Romantische Strasse loopt door Saksen-Anhalt in de vorm van een acht en verbindt alle belangrijke gebouwen en monumenten uit de 10e - 13e eeuw, het romaanse tijdperk. Het is een van de belangrijkste toeristische routes in Duitsland en loopt ook door de Harz. Een overzicht van de exacte stations vind je hier.

Stedentrip in het Harzgebergte

Hoewel de Harz bekend staat om zijn landschappen en natuur, zijn er talloze kleine en grote steden die een bezoek waard zijn.

Wernigerode wordt ook wel de "Kleurrijke stad van de Harz" genoemd, waarschijnlijk vanwege de kleurrijke vakwerkhuizen. De historische oude stad met zijn prachtige gebouwen en kasteel Wernigerode zijn bijzonder de moeite waard. Gezinnen met kinderen zullen zich vermaken in het miniatuurpark "Kleiner Harz". De Harz met belangrijke gebouwen en zijn geweldige landschap wordt hier getoond op een schaal van 1:25, vooral de gedetailleerde mini-smalspoorbaan brengt bezoekers in vervoering. Er zijn tal van speeltuinen en een dierenverblijf in het bijbehorende gemeenschapspark. Buiten de winterstop (november - april) is het park dagelijks geopend van 09.00 uur tot 18.00 uur.

Het geneeskrachtige bad van Blankenburg staat vooral bekend om de enorme, indrukwekkende paleistuinen van Blankenburg. Buiten de stad kunt u een bezoek brengen aan kasteel Regenstein of het cisterciënzer klooster Michaelstein, dat aan de romaanse weg ligt. De klimmuur en het biologische buitenzwembad beloven recreatieplezier.

De oude binnenstad van Goslar nodigt u uit om over het marktplein te slenteren en door de oude binnenstad te slenteren. Indrukwekkende kerken, zeer interessante musea en historisch buikwerk vormen de stad. De ertsmijn Rammelsberg en de Kaiserpfalz zijn ook de moeite waard.

Talrijke bezienswaardigheden uit verschillende tijdperken wachten op u in de stad Quedlinburg, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De belangrijkste monumenten zijn de middeleeuwse oude stad met talloze vakwerkhuizen, de Schlossberg met de collegiale kerk en de Munzenberg met de gedeeltelijk toegankelijke Marienkloster. Talrijke musea en galerijen ronden het culturele aanbod in Quedlinburg af.

De stad Thale is vlakbij. De stad staat vooral bekend om het beruchte heksendansplein, waar de traditionele Walpurgisnacht nog steeds wordt gevierd. Er is een groot podiumprogramma met veel bekende gasten en afsluitend vuurwerk, begeleid door een groot straatfestival. Thale is ook de thuisbasis van de legendarische "Teufelsmauer", een rotsformatie gemaakt van zandsteen. Daarnaast biedt Thale directe toegang tot het Bodetal en van hieruit begint de "Hexenanstieg", een 100 km lang wandelpad over de Harz. Er zijn talloze bezienswaardigheden

© 2024 Feriados | info@feriados.be | Ondernemingsnr: BE0875.757.867